Zuid-Afrika | Paragliding Safari [VOL]

Paragliding Safari Zuid-Afrika Action air sports2

De koude winter ontvluchten en genieten van een geweldig vliegparadijs in Zuid-Afrika 

On Paragliding Safari

Gevorderden

Paragliding safari in een vliegparadijs English version

Net als in alle voorafgaande jaren gaan we in februari weer naar Zuid-Afrika. Deze reizen waren zo’n succes dat de safari vrijwel elke keer is volgeboekt. Met een groep piloten van maximaal 16 personen (inclusief instructeur(s)) maken we een vliegsafari door het zuidelijk deel van Zuid-Afrika.

Onze uitvalsbasis is de omgeving van Kaapstad en we maken daar langs de kust enige dagen zowel soar- als thermische vluchten. Voor de minder ervaren piloten hebben we eventueel mooie oefenstekken beschikbaar.

Vervolgens reizen we door richting Wilderness (465 km naar het oosten) en maken we in het ruige kustlandschap vanaf meerdere startplekken prachtige vluchten, zowel soar als thermisch. Uiteindelijk bezoeken we de omgeving van Porterville, een geweldige overlandstek bij een lange bergrug in het binnenland. Afgelopen keer hebben we daar afstanden van 20 tot meer dan 100 kilometer gevlogen.
We zijn zeer flexibel in de keuze van onze stekken. De exacte volgorde en locaties laten we geheel afhangen van het niveau en de wensen van de groep en uiteraard van de meteocondities.

In de buurt van vrijwel elke vliegstek zijn fraaie wijnboerderijen, prima restaurants en prachtige locaties te vinden, zoals Cape Point, Table Mountain cableway, het historische plaatsje Stellenbosch en de prachtige stranden van Clifton en Camps Bay.
Ook kunnen interessante trips en safari’s door wildparken worden geregeld. In de afgelopen jaren zijn we bijvoorbeeld naar het bekende Robbeneiland geweest, met quads door de wijngaarden gereden en zijn we heerlijk afgekoeld tijdens het wakeboarden. Ook lekker luxe en gezellig shoppen in het prachtige Kaapstad is mogelijk. Kortom in de omgeving van de meeste vliegstekken is op een ‘rustdag’ genoeg te zien en te doen. In de omgeving van Kaapstad is het in deze periode heerlijk zomers weer.

Lokale paragliding experts staan dagelijks tot onze beschikking als gids en chauffeur, voor begeleiding, meteo-informatie en advies. Tevens gaan onze eigen Nederlandse instructeurs mee voor persoonlijke begeleiding en instructie waar dat gewenst of nodig is.

Met deze reis bieden wij een unieke vliegervaring in een geweldig landschap, maar dan niet alleen voor de ‘cracks’ onder ons. Bovendien vinden wij het van belang dat alle faciliteiten van een kwaliteit en niveau zijn zoals we dat ook in West-Europa gewend zijn.

De totale reis kost een behoorlijk bedrag, maar daarvoor krijg je dan ook iets heel bijzonders. Waarschijnlijk voor de meesten van ons een ‘eens in je leven’ avontuur. Veel deelnemers van voorgaande trips schrijven echter weer opnieuw in. Kennelijk is het de moeite (en de kosten) meer dan waard!

Dit is echt de ultieme droomvakantie voor paragliders!

paragliding-bergen-zuid-afrika2paragliding-bergen-zuid-afrika


Praktische Informatie

  • Pilootniveau: B2++ | Zelfstandig starten, vliegen en landen in thermische condities
  • Data: 19 februari t/m 3 maart 2023 [VOL]
  • Uiterste inschrijfdatum: 15 januari 2023
  • Kosten: €1.045
  • Huur vlieguitrusting: €575
  • Inclusief: 2 weken begeleiding door KNVvL instructeur(s), lokale gids en instructeur, auto’s met chauffeurs
  • Exclusief: Reis en verblijf, lokale brandstofkosten, lidmaatschap SAHPA, eventuele start- en landingsgelden
  • Indicatie vliegreis: Variërend van €700 tot €1.300 (afhankelijk van airline en boekingsmoment)
  • Indicatie verblijf: Overnachting o.b.v. logies en ontbijt ca. €30 o.b.v. 2pk en ca. €58 o.b.v. 1pk (op aanvraag en beperkt beschikbaar) p.p.p.n.
  • Indicatie brandstofkosten: Ca. €45 p.p. per 2 weken (afhankelijk van de te volgen reisroute en het aantal af te leggen km)
  • Indicatie start-/landingsgelden: Ca. €45 (afhankelijk van de te volgen reisroute en de te vliegen stekken)
  • Indicatie SAHPA: Ca. €45 (tijdelijk lidmaatschap Zuid-Afrikaanse bond)

(prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de te volgen reisroute en de koers van de Zuid-Afrikaanse Rand)

Comments are closed.