Action Flights Garantie

Paragliden is zeer gevoelig voor meteocondities. Het “venster” waarin wij leerlingen verantwoord kunnen laten vliegen is niet zo groot. Hoe minder ervaring je hebt hoe eerder je moet stoppen.

Tijdens een bergopleiding kan door de weersomstandigheden soms weinig worden gevlogen, maar je vaste kosten (reis en verblijf) lopen wel door. Op die manier kan een vliegopleiding een kostbare aangelegenheid worden. In het gunstigste geval krijg je bij sommige scholen korting voor een volgende boeking na een “in het water gevallen” bergcursus, of ze laten je per vlucht betalen (hetgeen per saldo meestal duurder uitpakt en ook vaak tot gevolg heeft dat de lesgroep uiteen valt doordat deelnemers om andere dan meteoredenen één of meerdere vluchten overslaan).

Bij Action Paragliding maak je met de unieke Action Flights Garantie op de reguliere bergopleidingen altijd een minimum aantal vluchten. Door onze wekelijkse vliegactiviteiten in Nederland hebben wij de mogelijkheid je – in de vorm van liervluchten – toch de (les)vluchten te laten maken waar je voor hebt betaald.

Bij een cursus of reis van 6 dagen voor gevorderden gaan we uit van minimaal 7 vluchten, bij een cursus van 6 dagen voor beginners, minimaal 4 vluchten.

Bij kortere reizen dan bovenstaand vermeld geldt de garantie niet.

Deze garantie geldt alleen als door de groep niet wordt gevlogen vanwege meteocondities. Indien je om privé redenen besluit een vlucht over te slaan, geldt deze garantie uiteraard niet. Deze garantie is uitsluitend van toepassing op de reguliere bergopleidingen en geldt niet voor startcursussen in de bergen (beginners), Vlieg/Ski, PT/SIV, Thermiek- en XC Trainingen en Vliegsafari’s.
Indien je bij reguliere bergopleidingen langere thermiek-/soarvluchten maakt en daardoor een opleidingsvlucht mist, zal deze gemiste vlucht wel meetellen voor deze garantie.