Noodchutemiddag & Voorjaarsborrel

noodchute1

Normaal heb je hem niet nodig, maar áls je hem nodig hebt, moet hij wél snel openen!

FLY SAFE

Zondag 8 maart is onze jaarlijkse noodchute gooi- & vouwmiddag met aansluitend de Action voorjaarsborrel. Hiermee openen we op gezellige wijze het vliegseizoen 2020!

Normaal gesproken heb je je noodchute nooit nodig. Maar mocht je hem toch eens moeten gebruiken, dan wil je natuurlijk wel dat hij snel en correct opent. Daarom dienen noodchutes regelmatig gelucht, gecontroleerd en ter zake kundig gevouwen te worden. Dit kun je door Action Paragliding laten doen en dan heb je weer een vers gevouwen noodchute in de staat zoals die hoort te zijn.

Maar je kunt ook zelf leren hoe je je noodchute moet vouwen. Zeker als je eenmaal (bijna) je eigen materiaal hebt, is het erg handig en kosten besparend als je zelf je eigen noodchute kunt vouwen. Daarom organiseren we jaarlijks een middag met het thema ‘noodchute’.

We verzamelen om 12:30 uur voor administratie en even bijkletsen. We starten om 13:00 uur met een uitleg over de noodchute. Zaken zoals: hoe lang is hij ‘goedgekeurd’, wat voor soorten noodchutes zijn er, in welke situaties trek je hem, hoe gooi je hem het best en wat is belangrijk nadat je je noodchute hebt getrokken, komen aan de orde. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

In de sporthal zijn turnringen waar je met je harnas aan wordt gehangen en met een ‘flinke slinger’ proberen we een ongebruikelijke vliegsituatie te simuleren. In die houding oefen je dan de juiste procedure om een noodchute uit de buitencontainer te trekken en het luchtruim in te werpen.

Daarna worden de noodchutes in kleine groepjes weer gevouwen. Je bent daarbij zelf actief bezig onder begeleiding van ervaren ‘pakkers’, waarbij gefaseerd ook (verplichte) controles worden uitgevoerd door instructeurs van Action Paragliding, om een goede voortgang te garanderen.
Zo lang er gelegenheid is, kan je zo vaak als je wil een noodchute werpen en weer vouwen.

We streven ernaar om rond 16:30 uur klaar te zijn met het vouwen van de laatste noodchutes. Dan kunnen we op ons gemak alles opruimen en verhuizen naar de bar voor de ‘debriefing’. Daar kun je wat drinken en iets eenvoudigs eten (voor eigen rekening).

Materiaal
Heb je een eigen harnas met noodchute, neem dat dan mee (inclusief manuals/vouwinstructies) en leer je eigen materiaal beter kennen. Maar ook zonder eigen harnas kun je deelnemen aan deze middag en gebruik maken van materialen van Action Paragliding. De kosten zijn hetzelfde.

Inschrijven
Voor de organisatie en het goede verloop van de middag is het noodzakelijk je in te schrijven voor deelname. Het aantal deelnemers aan het noodchute gooien en vouwen is gelimiteerd, dus meld je tijdig aan. Sluitingsdatum inschrijving is 1 maart.
Geef door of je met of zonder eigen materiaal deelneemt. En als je eigen materiaal hebt, vermeld dan het merk en type harnas en noodchute.

Schoeisel
In de hal mogen geen buitenschoenen gedragen worden, maar alleen binnen sportschoenen, sloffen, of je kunt op je sokken lopen.

Action voorjaarsborrel
Op dezelfde locatie organiseren wij aansluitend de jaarlijkse Action voorjaarsborrel om samen op gezellig wijze het vliegseizoen 2020 te openen. Een goede gelegenheid om vlak voor het seizoen met je vliegmaatjes weer eens bij te kletsen en plannen te maken voor het komende vliegseizoen.
Voor de borrel ben je vanaf 17:00 uur van harte welkom, ook als je niet deelneemt aan de noodchute middag.

Samenvatting
Datum: zondag 8 maart 2020
Locatie: Sporthal De Schans in Den Bosch (Troelstradreef 160)
Tijd ontvangst: 12:30 uur
Tijd noodchute: 13:00 uur tot 17:00 uur
Tijd borrel: 17:00 uur
Kosten noodchute: € 45 reguliere koepel, € 55 roundsquare, € 75 bestuurbare noodchute
Kosten borrel: drankjes voor eigen rekening, hapjes worden aangeboden door Action Paragliding
Inschrijving: uiterlijk vóór 1 maart per email

Na ontvangst van je aanmelding sturen we je een deelname bevestiging met nadere details.

noodchute-1.jpgnoodchute-2.jpgnoodchute-3.jpg

Comments are closed.