Noodchutemiddag & Voorjaarsborrel

noodchute

Zaterdag 11 maart is onze jaarlijkse noodchute gooi- & vouwmiddag met aansluitend de Action Voorjaarsborrel. Hiermee openen we op gezellige wijze het vliegseizoen 2017!

Normaal gesproken heb je je noodchute nooit nodig. Maar mocht je hem toch eens moeten gebruiken, dan wil je natuurlijk wel dat hij snel en correct opent. Daarom dienen noodchutes regelmatig gelucht, gecontroleerd en ter zake kundig gevouwen te worden.

Dit kun je door Action Air Sports laten doen. De kosten daarvan bedragen € 40,- en dan heb je weer een vers gevouwen noodchute in de staat zoals die hoort te zijn.
Maar je kunt ook zelf leren hoe je je noodchute moet vouwen. Zeker als je eenmaal (bijna) je eigen materiaal hebt, is het erg handig en kostenbesparend als je zelf je eigen noodchute kunt vouwen.
Daarom organiseren we jaarlijks een middag met het thema ‘noodchute’.

We verzamelen vanaf 12:30 uur in de foyer van Sporthal De Schans in Den Bosch en we starten om 13:00 uur in de sporthal.

We beginnen met een uitleg over de noodchute. Zaken zoals: hoe lang is hij ‘goedgekeurd’, wat voor soorten noodchutes zijn er, in welke situaties trek je hem, hoe gooi je hem het best en wat is belangrijk nadat je je noodchute hebt getrokken, komen aan de orde. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

In de sporthal zijn turnringen waar je met je harnas aan wordt gehangen en met een ‘flinke slinger’ proberen we een ongebruikelijke vliegsituatie te simuleren. In die houding oefen je dan de juiste procedure om een noodchute uit de buitencontainer te trekken en het luchtruim in te werpen.

Daarna worden de noodchutes in kleine groepjes weer gevouwen. Je bent daarbij zelf actief bezig onder begeleiding van ervaren ‘pakkers’, waarbij gefaseerd ook (verplichte) controles worden uitgevoerd door instructeurs van Action Air Sports, om een goede voortgang te garanderen.

Zo lang er gelegenheid is, kan je zo vaak als je wil een noodchute werpen en vouwen. We streven ernaar om rond 16:30 uur klaar te zijn met het vouwen van de laatste noodchutes. Dan kunnen we op ons gemak alles opruimen en verhuizen naar de bar voor de ‘debriefing’. Daar kun je wat drinken en iets eenvoudigs eten (voor eigen rekening).

Materiaal
Heb je een eigen harnas met noodchute, neem dat dan mee (inclusief manuals/vouwinstructies) en leer je eigen materiaal beter kennen. Ook zonder eigen harnas kun je deelnemen aan deze middag en gebruik maken van materialen van Action Air Sports. De kosten zijn hetzelfde.

Schoeisel
In de hal mogen geen buitenschoenen gedragen worden, maar alleen binnensportschoenen, sloffen, of je kunt op je sokken lopen.

Inschrijven
Voor de organisatie en het goede verloop van de middag is het noodzakelijk je in te schrijven voor deelname. Het aantal deelnemers aan het noodchute gooien en vouwen is gelimiteerd, dus meld je tijdig aan. Sluitingsdatum inschrijving is zondag 5 maart. Geef door of je met of zonder eigen materiaal deelneemt. Nadere gegevens volgen na inschrijving.

Action Voorjaarsborrel
Op dezelfde locatie organiseren wij aansluitend de jaarlijkse Action voorjaarsborrel om samen op gezellig wijze het vliegseizoen 2017 te openen. Een goede gelegenheid om vlak voor het seizoen met je vliegmaatjes weer eens bij te kletsen en plannen te maken voor het komende vliegseizoen.
We hebben een laptop voor films en foto’s. Laat weten als je mooie beelden hebt van vakanties, want dan kunnen we ook een beamer meenemen, zodat iedereen onder het genot van een hapje en drankje kan genieten van de mooie beelden. Voor de borrel ben je vanaf 17:00 uur welkom.

Samenvatting
Datum: zaterdag 11 maart 2017
Locatie: Sporthal De Schans in Den Bosch (Troelstradreef 160)
Tijd noodchute: 13:00 tot 17:00 uur
Kosten noodchute: € 40,-
Tijd borrel: vanaf 17:00 uur
Kosten borrel: drankjes voor eigen rekening, hapjes worden aangeboden door AAS
Inschrijving: per email op info@actionairsports.nl

Na ontvangst van je aanmelding sturen we je een deelname bevestiging met nadere details.

Comments are closed.