Vario Try-Out Service

De vario- en hoogtemeters van tegenwoordig hebben allemaal hun eigen prachtige eigenschappen. De ene weegt vrijwel niets en is perfect voor hike & fly, terwijl de andere er mooi futurisch uit ziet, met een groot display en touch screen. En dan heb je nog de kleine krachtige alleskunners die ook met elkaar kunnen communiceren en jouw positie zelfs aan ander luchtverkeer zoals zweefvliegtuigen realtime doorgeven.

Maar welke moet je nou nemen? Uiteraard lees je de reviews van al die apparaten, vergelijk je de specs en kijk je of de prijs binnen jouw budget past. Maar een aankoop doen op die basis blijft toch altijd een beetje een gok.

Wij bieden de Action Try-Out Service speciaal voor piloten die de aanschaf van een nieuwe vario overwegen.

We hebben een aantal instrumenten beschikbaar als demomodel en daar kun je dan zelf enkele dagen over beschikken, het instrument bekijken, voelen en ermee spelen.

Zo maak je kennis met de normale bediening van het apparaat en leer je hoe je tijdens een vlucht van scherm kunt wisselen om andere gegevens te zien.

Vaak wil je weten hoe hard je omhoog gaat en waar de thermiekbel het krachtigst is, maar bij de landing is de windrichting weer interessanter.

Ren tijdens de avondklok de trap naar zolder een paar keer op en af en hoor het apparaatje met z’n stijg- en daalgeluiden jou uitlachen 😉.

Neem hem overdags eens mee tijdens een wandeling of autorit, om te zien hoe alles werkt. Maar ook om te zien of de door jou gemaakte schermen je bevallen.

Download je tracklog en bekijk hem in één van de beschikbare apps.

Deze try-out service gaat je enorm helpen om een goede keuze te maken bij de aanschaf van zo’n instrument. En het voorkomt teleurstellingen bij een ander verwachtingspatroon. Daarnaast ben je dan al enigszins bekend met de bediening en kun je hem al snel in de praktijk als waardevolle tool inzetten.
Een perfecte manier om de tijd te benutten tijdens de lockdown en avondklok!

Zie het overzicht van vario’s en GPS’sen en informatie per instrument in onze shop.
Als demo instrumenten zijn beschikbaar:

Interesse?

Om een instrument bij jou te krijgen en weer te retourneren kun je langskomen, of we sturen het op jouw kosten naar je toe als aangetekend pakket met Postnl (€ 10,53 in Nederland).
Stuur ons een email voor een afspraak en de voorwaarden!