Duinsoaren

Groundhandling vaardigheden zijn voor elke piloot van essentieel belang. Of je nu vliegt in de bergen, liert op het vlakland of soart aan de kust. Groundhandling instructie is een perfecte aanvulling op de vaardigheden die je leert of hebt geleerd tijdens je vliegopleiding. De extra aandacht voor schermbeheersing en starttechniek maakt je tot een allround vlieger die onder alle omstandigheden goed kan starten.

Ook als ervaren vlieger wil je de mogelijkheden maximaal benutten. Je zult meer vaardigheden moeten hebben om op moeilijkere startplekken te kunnen starten – met minder ruimte, meer wind, obstakels en andere lastige situaties.

Tot slot zijn goede groundhandling skills onontbeerlijk bij het vliegen aan de kust, het duinsoaren. Zonder deze vaardigheden zal je niet of slechts met zeer veel moeite kunnen vliegen, en dit kan dan ook nog eens gevaarlijke situaties opleveren. Kortom: goede groundhandling vaardigheden bieden je optimale scherm controle voor een veilige en stressvrije vliegervaring!

Bij de KNVvL zijn nuttige tips te lezen met betrekking tot het gebruik van de diverse locaties in Nederland.

Groundhandling op het strandParagliding_Soaren_Nederland_Action_Air_Sports_IMG_4899_RtBParagliding_Soaren_Nederland_Action_Air_Sports_IMG_1767_RtB