Duinsoaren

Groundhandling vaardigheden zijn voor elke piloot van essentieel belang. Of je nu vliegt in de bergen, liert op het vlakland of soart aan de kust. Groundhandling instructie is een perfecte aanvulling op de vaardigheden die je leert of hebt geleerd tijdens je vliegopleiding. De extra aandacht voor schermbeheersing en starttechniek maakt je tot een allround vlieger die onder alle omstandigheden goed kan starten.

Ook als ervaren vlieger wil je de mogelijkheden maximaal benutten. Je zult meer vaardigheden moeten hebben om op moeilijkere startplekken te kunnen starten – met minder ruimte, meer wind, obstakels en andere lastige situaties.

Tot slot zijn goede groundhandling skills onontbeerlijk bij het vliegen aan de kust, het duinsoaren. Zonder deze vaardigheden zal je niet of slechts met zeer veel moeite kunnen vliegen, en dit kan dan ook nog eens gevaarlijke situaties opleveren.
Kortom: goede groundhandling vaardigheden bieden je optimale scherm controle voor een veilige en stressvrije vliegervaring!

Wij werken samen met Paraworks, die sinds 2014 professionele groundhandling instructie geeft en je de vaardigheden kan bijbrengen om veilig en met plezier te soaren. Paraworks heeft een uitgebreid programma voor groundhandling instructie en techniekverbeteringen. In één of meerdere instructie blokken brengen ze je de fijne kneepjes van het symmetrisch en asymmetrisch starten onder de knie, maar ook het inverted starten, cobra-start, verplaatsen met je scherm, kiten, starten aan het duin en harde wind technieken.

Goede groundhandling instructie geven is een vak apart! Er wordt gewerkt met ander opleidingsmateriaal en de instructie zelf is intensief. Martijn en Menno hebben zich volledig op het groundhandlen, ‘low altitude freestyle’ en soaren gericht en geven je samen met de rest van het Paraworks team instructie. Veelal aan de Nederlandse kust, maar ook in roadtrip vorm naar België en Noord-Frankrijk.

Meer informatie kun je vinden op de website van Paraworks. Groundhandling instructie en techniekverbetering zijn een zeer waardevolle aanvulling op de diensten die wij als Action Air Sports kunnen aanbieden en een must voor iedere piloot.

Ook bij de KNVvL zijn nuttige tips te lezen met betrekking tot het gebruik van de diverse locaties in Nederland.

Groundhandling op het strandParagliding_Soaren_Nederland_Action_Air_Sports_IMG_4899_RtBParagliding_Soaren_Nederland_Action_Air_Sports_IMG_1767_RtB