Wie zijn wij?

Action Paragliding wordt ondersteund door instructeurs met ruim 30 jaar luchtsportervaring in diverse disciplines en meer dan 20 jaar actief in de paraglidingsport. Met recht Paragliding Professionals.

Onze onderneming richt zich fulltime en professioneel op paragliding activiteiten. Wij willen niets liever dan zelf vliegen en het plezier van vliegen overdragen aan anderen.

De kennis en ervaring uit andere luchtsporten, het onderwijs en het bedrijfsleven vind je terug in onze bedrijfsvoering. Veiligheid van onze leerlingen, piloten en passagiers, een goede opleiding en een zakelijke maar ontspannen aanpak staan centraal. Belangrijk, maar helaas niet altijd vanzelfsprekend, in deze relatief jonge sport.

Een enthousiast en goed opgeleid team van ruim 25 man/vrouw, uitgerust met de beste materialen staat voor je klaar. Of het nu gaat om een eenmalige tandemvlucht als passagier, een introductie- of bedrijfsincentivedag, een complete opleiding tot piloot, speciale vervolgtrainingen of een prachtige paragliding vliegvakantie, Action Paragliding is de aangewezen organisatie om dit te verzorgen.

Onze technische kennis is van hoog niveau en daarom zijn wij als een van de weinige organisaties in Nederland gerechtigd materialen te keuren (vliegmateriaal moet verplicht een soort APK keuring ondergaan).

Action Paragliding is derhalve het adres voor deskundig advies bij aanschaf van vliegmaterialen en toebehoren. Kleur en design is (helaas) vaak een aankoopargument, wij zijn echter van mening dat veiligheid, vliegeigenschappen en een goede match met de piloot veel belangrijker zijn, juist dat is onze expertise.

Doelstelling

Luchtsportervaring in diverse disciplines, achtergronden vanuit zowel het onderwijs als het zakenleven, hebben geleid tot een unieke combinatie. Met deze smeltkroes van ervaringen hebben we maar één doel:
We willen je met veel plezier, in een ontspannen atmosfeer en tegelijk veilig, professioneel en gestructureerd leren vliegen, je laten genieten als passagier, met collega’s of klanten een geweldige dag bezorgen en uiteindelijk altijd veilig laten landen.

KNVvL

De Nederlandse overheid heeft de KNVvL (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart) aangesteld als organisatie die luchtsporten in Nederland reguleert en controleert.
Ook voor paragliden (in Nederland vaak schermvliegen genoemd) is een KNVvL afdeling verantwoordelijk. Door de KNVvL worden opleidingsinstanties gecertificeerd en gecontroleerd. Tevens is de KNVvL verantwoordelijk voor het afnemen van examens en de uitgifte van vliegbrevetten en aantekeningen.

Action Paragliding verzorgt opleidingen conform het Basisopleidingsplan van de afdeling Schermvliegen en is een “KNVvL erkende Opleidingsinstantie Schermvliegen”.
Deze erkenning staat borg voor de kwaliteit van de instructeurs, de opleiding en het gebruikte materiaal.