Thermiek Training Basis

Een basis opbouwen van kennis en vaardigheden om veilig en verantwoord thermische vluchten te kunnen maken, is het doel van deze training. Deze basis is onmisbaar in het leertraject om uiteindelijk het overlandvliegen onder de knie te krijgen. Bij voldoende inschrijvingen kunnen we relatief veel instructeurs inzetten en binnen de training twee subgroepen maken op basis van het niveau van de individuele cursisten.

Om hieraan mee te doen moet je minimaal een vlucht of 40 hebben. Maar wat belangrijker is, je moet al zelfstandig kunnen vliegen.

De eerste vluchten houden we het rustig en verkennen we de omgeving. Al snel hierna krijg je diverse opdrachten en oefeningen zoals een achterwaartse start, doellanding en actief vliegen. Indien je tijdens thermische omstandigheden vliegt is het van belang dat je snel en veilig hoogte kan afbouwen. Het veilig kunnen uitvoeren van een aantal snelle afdalingsmethoden is een voorwaarde voordat met serieus thermieken kan worden begonnen.

thermieken-cursus-frankrijkDaarom wordt als volgende stap een aantal snelle afdalingsmethoden getraind zoals vliegen met oren en grote oren met speedsysteem en snelle bochten. Voor elke training wordt een briefing gehouden en alles tot in detail doorgenomen.

De oefeningen kunnen eventueel eerst samen met een ervaren piloot aan een tandem worden gedaan. Dan ervaar je wat er allemaal gebeurt, terwijl je direct feedback krijgt.

Regelmatig vliegen ervaren piloten, die aan de groep worden toegevoegd, met de gebrevetteerden mee. Deze piloten kan je volgen (follow the leader) en mooi afkijken waar zij de thermiek ‘pakken’.

paragliding-thermiek-basisHet is de bedoeling vanaf verschillende startplekken te vliegen en we zullen mogelijk ook op andere landingsterreinen terecht komen. Op elke stek wordt er dan van je verwacht dat je alle informatie vergaart die nodig is om daar te vliegen. Tijdens de briefing wordt het een en ander besproken en ben je helemaal voorbereid op je vlucht.

Het exacte programma is overigens sterk afhankelijk van het weer en wordt dagelijks ter plekke bepaald.


Praktische Informatie
  • Startniveau: Brevet 2 Berg
  • Locatie: Diverse locaties in Europa; bekijk hier de aangeboden reizen voor Thermiek Training
  • Wanneer: Zie Bergprogramma
  • Kosten: De prijzen verschillen per reis; ter indicatie: €360,- voor 6 dagen begeleiding en €310,- voor 6 dagen huur vlieguitrusting
  • Inclusief: Theorie
  • Exclusief: Reis- en verblijfkosten, lokaal transport en start-/landingsgelden
  • Garantie: Action Flight Garantie
  • Lees de Algemene Voorwaarden