Thermiek Training Gevorderd

Het doel van deze training is de skills van het thermiekvliegen op een nog hoger niveau te brengen. Daarbij komen ook aspecten aan bod die de basis vormen voor het cross-country vliegen (XC).
Deze basis is onmisbaar in het leertraject om uiteindelijk het overlandvliegen onder de knie te krijgen. Bij voldoende inschrijvingen kunnen we relatief veel instructeurs inzetten en binnen de training twee subgroepen maken op basis van het niveau van de individuele cursisten.

Gevorderden: Om hieraan mee te doen moet je minimaal met goed gevolg de Basis Thermiek Training gevolgd hebben. Bovendien moet je al zelfstandig kunnen vliegen in milde thermische weersomstandigheden.

Gebrevetteerden: Het is de bedoeling dat de gebrevetteerden die daar aan toe zijn (en dat is ter beoordeling van het instructieteam) in de loop van de week onder begeleiding een begin maken met overlandvluchten.

De eerste vluchten houden we het rustig en verkennen we de omgeving. Al snel hierna krijg je diverse opdrachten en oefeningen zoals een achterwaartse start, doellanding en actief vliegen. Indien je tijdens thermische omstandigheden vliegt is het van belang dat je snel en veilig hoogte kan afbouwen. Het veilig kunnen uitvoeren van een aantal snelle afdalingsmethoden is een voorwaarde voordat met serieus thermieken kan worden begonnen.

thermiek-gevorderd-paragliding-actionairsports Daarom wordt als volgende stap een aantal snelle afdalingsmethoden getraind zoals vliegen met oren en grote oren met speedsysteem en snelle bochten. Voor elke training wordt een briefing gehouden en alles tot in detail doorgenomen.

De oefeningen kunnen eventueel eerst samen met een ervaren piloot aan een tandem worden gedaan. Dan ervaar je wat er allemaal gebeurt, terwijl je direct feedback krijgt.

Regelmatig vliegen ervaren piloten, die aan de groep worden toegevoegd, met de gebrevetteerden mee. Deze piloten kan je volgen (follow the leader) en afhankelijk van je persoonlijke niveau en de meteocondities, maak je die week heuse (lokale) overlandvluchten!

Het is de bedoeling vanaf verschillende startplekken te vliegen en we zullen (zeker bij overlandvluchten) waarschijnlijk ook op andere landingsterreinen terecht komen. Op elke stek wordt er dan van je verwacht dat je alle informatie vergaart die nodig is om daar te vliegen. Tijdens de briefing wordt het een en ander besproken en ben je helemaal voorbereid op je vlucht.

Het exacte programma is overigens sterk afhankelijk van het weer en wordt dagelijks ter plekke bepaald.

thermiek-gevorderd-paragliding-startthermiek-paraglding-gevorderd

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Praktische Informatie
  • Startniveau: Brevet 2 Berg
  • Locatie: Diverse locaties in Europa; bekijk hier de aangeboden reizen voor Thermiek Training
  • Wanneer: Zie Bergprogramma
  • Kosten: De prijzen verschillen per reis; ter indicatie: €360,- voor 6 dagen begeleiding en €310,- voor 6 dagen huur vlieguitrusting
  • Inclusief: Theorie
  • Exclusief: Reis- en verblijfkosten, lokaal transport en start-/landingsgelden
  • Garantie: Action Flight Garantie
  • Lees de Algemene Voorwaarden