Techniekverbetering

techniek-verbetering-nederland-paragliding Gebrevetteerde piloten zijn nooit uitgeleerd. Goede piloten zijn ook op de grond snel te herkennen. Als ze op het lier- of landingsterrein even moeten wachten zie je ze altijd “spelen” met hun paraglider, alsof het een grote vlieger is. Vliegen leer je niet alleen in de lucht. Het optimale gevoel voor je scherm krijg je juist door veel op de grond te oefenen met je paraglider. Voorwaarts opzetten, achterwaarts opzetten, lopen met je scherm vliegend boven je hoofd of “gewoon” vliegeren met zo’n 26 vierkante meter doek. Het lijkt allemaal zo makkelijk als je een ervaren piloot bezig ziet, maar probeer het zelf maar eens.

groundhandle-paragliding-nederland-techniekverbeteringMet een goede schermbeheersing kan je ook onder moeilijke omstandigheden en op lastige locaties starten. Ook daarom is het “spelen” op de grond zo belangrijk.
Action Paragliding organiseert met enige regelmaat techniekverbeteringsdagen. Leerzaam, maar ook gezellig om met gelijkgestemden onder leiding van een instructeur de puntjes op de i te zetten en de kneepjes van het vak te leren.
 
 

Praktische Informatie

  • Startniveau: Brevet 1
  • Locatie: Lierterrein Sterksel (zuid-oost van Eindhoven | Brabant) of Limburgse heuvels Voerstreek
  • Wanneer: Een paar keer per seizoen; indien je belangstelling hebt kunnen we je op onze stand-by lijst zetten en dan krijg je automatisch een email wanneer we een dag organiseren, aanmelden via email
  • Kosten: Zie Tarieven
  • Lees de Algemene Voorwaarden