Kobarid | Slovenië

Grenzen verleggen door grotere afstanden te vliegen onder goede begeleiding in een super vlieggebied

Let's go XC

Gevorderden

Cross Country (XC) Training

Ben jij die gepassioneerde piloot voor wie de thermiek uitdaagt tot veel uren hoog in de lucht en lange vluchten?
Ben jij die piloot die graag een volgende stap wil maken in zijn vliegcarrière?
Ben jij ook die piloot die ooit eens aan een wedstrijd hoopt mee te doen en daarvoor een stuk persoonlijke begeleiding van een ervaren instructeur en wedstrijdvlieger zoekt?
En wil je dit alles ervaren in een prachtige en aansprekende omgeving die voor het XC vliegen volop mogelijkheden biedt?
Schrijf je dan nu in voor de XC training in Slovenië! We verblijven in een pension en/of op een camping vlak bij Kobarid.

De training start met een uitgebreide openingsbriefing, waarna we in de middag een eerste trainingsvlucht gaan maken. Het doel van die vlucht is om je even ‘warm’ te vliegen en voor de instructeurs om de cursisten als piloot te leren kennen.
Het dagelijkse programma voor de rest van de week bestaat altijd uit een briefing in de ochtend en een XC- of trainingsvlucht in de middag.

Tijdens de briefings zullen diverse zaken uitgebreid aan de orde komen, bijvoorbeeld:
– ervaringen uitwisselen, bespreking van vlucht van de vorige dag, wat ging goed wat ging niet goed en waarom?
– meteo van de dag, met de bijbehorende XC kansen
– uitgebreide uitleg van het gebied met specifieke punten (zowel tijdens de ochtendbriefings als later op de berg)
– gebruik van GPS, aanmaken van route van de dag
– optimaal vliegen; wanneer langzaam, wanneer snel vliegen (speed to fly)
– radio- en retrieval protocol
– vliegen in groepsverband
– buitenlandingen

Na de briefing gaan we ons gereedmaken om richting startplaats te gaan waar we voor het starten nog een korte briefing doen.
Afhankelijk van het weer zal er per dag een te vliegen taak worden uitgezet met een opbouw in de dagafstand naar het eind van de week.
Eén of meerdere instructeurs vliegen met de groep mee om ondersteuning vanuit de lucht te kunnen bieden. Bovendien houden zij continu de meteo in de gaten, zodat dat niet voor een onaangename verrassing kan zorgen.
Het eindpunt van de taken die worden opgegeven zal vaak de thuisbasis zijn. Mocht je ergens anders moeten landen, dan kun je gebruik maken van onze ophaaldienst (retrieval).

Na je vlucht zien we elkaar weer op het landingsterrein of de camping voor een drankje en een snack.  Daar is dan de eerste mogelijkheid om met de instructeurs en de andere cursisten over je vlucht te praten. Tevens kunnen we je helpen met het uitlezen van je GPS en met diverse software je vlucht analyseren.

De doelgroep voor wie deze cursus bestemd is vliegt geheel zelfstandig in thermische omstandigheden en heeft het niveau van of is bezig met de opleiding voor Brevet Berg 3, dit ter beoordeling van de instructeurs.
Je wordt tijdens deze training begeleid door zeer ervaren instructeurs bergvliegen, waarbij de leiding in handen is van Jan Dekker (wedstrijdpiloot en voormalig Nederlands kampioen).


paragliding-bergen-slovenie2 

 

Praktische Informatie
  • Startniveau: B2+ + IPPI 4 | Comfortabel in thermische omstandigheden, al enkele overlandvluchten gemaakt en beheersing van afdalingsmethoden
  • Data: 01 juni t/m 09 juni 2025 (9 dagen)
  • Uiterste inschrijfdatum: 1 mei 2025
  • Kosten: €625
  • Inclusief:  9 dagen begeleiding door KNVvL instructeurs
  • Exclusief: Stekbijdrage (ca. € 20 p/w), XC retrieval, lokaal transport naar de start, reis- & verblijfkosten

 

Comments are closed.