Algodonales | Spanje

paraglding-safari-aas-header post

Heel imposant om samen te thermieken met gieren. Deze roofvogels met een spanwijdte tot wel 3 meter delen gewoon de bel met jou.

Up 2 Base

Gevorderden

Vliegsafari en thermieken met gieren

Als in Nederland de herfst toeslaat met regen, harde wind en lage temperaturen, wordt het tijd om te vluchten naar het zuiden van Spanje. Daar heerst dan nog een heerlijk klimaat met aangename temperaturen en doorgaans heel veel zon.
In de regio Andalucië is het kleine stadje Algodonales te vinden, temidden in een prachtig vlieggebied met vele mogelijkheden.

Het klimaat is hier erg gunstig, ook voor november laten de statistieken erg weinig regen en veel zonuren zien. Het middageten nuttigen we dan ook meestal buiten, veelal in een T-shirt, bij één van de vele leuke en betaalbare eettentjes op de centrale Plaza.

Los van de normale dalwindsystemen die op gang komen, wordt het gebied tevens vaak beïnvloed door zowel de Middellandse zee als de Atlantische oceaan, waardoor de wind gedurende de dag ineens compleet anders wordt. Het inschatten van de vliegcondities wordt daardoor wat complexer en dat maakt dat de ondersteuning van de instructeur of de lokale gids erg comfortabel is voor je.

Heel imposant is het om samen te vliegen met de gieren. Deze roofvogels met een spanwijdte tot wel 3 meter hebben er geen enkele moeite mee om hun thermiekbellen met jou als paraglider te delen.

Voor elke vliegstek die we gaan gebruiken krijg je een uitgebreide uitleg over de omgeving, de landing en de plaatsen waar je wel, of juist niet moet zijn. Uiteraard speelt hierbij de meteo een grote rol en die wordt dan ook zeker in de uitleg betrokken.

Ondanks dat je al een brevet 2 hebt, is er een KNVvL erkende instructeur aanwezig bij deze trip. Niet alleen om alles in goede (veilige) banen te leiden, maar hij staat ook tot je dienst voor verdere techniekverbetering bij het starten, of het efficiënter benutten van thermiek. Maar ook voor en na je vlucht kun je gebruik maken van de kennis/kunde van de instructeur om zelf een betere piloot te worden.

Het doel van deze vliegreis is om jou zo veel mogelijk te laten vliegen en je daarbij met meerdere vliegstekken kennis te laten maken. Dit, plus de toegevoegde waarde van de aanwezige instructeur, draagt enorm bij aan je vorming tot zelfstandige piloot. Een prima investering in jezelf dus!

Indien het weer het paragliden niet toelaat, dan bieden we een alternatief toeristisch programma. Er zijn veel leuke dingen in deze omgeving, want het gebied heeft ook een rijke historie. Dit programma is uiteraard niet verplicht, want je kunt ook zelf relaxed je eigen weg gaan.

Praktische Informatie
 • Startniveau:  B2 | Goede beheersing van zelfstandige start en landing met enige ervaring in thermisch vliegen en afdalingsmethoden
 • Data: 06 november t/m 11 november 2022
 • Data: 13 november t/m 18 november 2022
 • Uiterste inschrijfdatum: 1 oktober 2022
 • Kosten piloot B2: € 785,- (zelfstandig gebrevetteerd piloot)
 • Huur vlieguitrusting: € 375,-
 • Inclusief: Airport transfer Malaga – Algodonales v.v.
  7 overnachtingen (2- of 3-persoons kamer, tegen meerprijs ook 1-persoons mogelijk)
  6 dagen coaching en begeleiding door KNVvL instructeur en een lokale gids/piloot
  Transport naar alle startplaatsen (ook in de verdere omgeving)
  Ophaalservice vanaf de landing of (in overleg) na een XC-vlucht
  Toeristische uitstapjes indien het niet vliegbaar is
 • Exclusief: Vliegreis Nederland – Malaga v.v., eten en drinken
 • Meerprijs 1-persoonskamer: € 70,-

Comments are closed.