Colombia | Paragliding XCountry Tour

Paragliding XC Action Paragliding Colombia

Afstanden vliegen in hét XC mekka van Colombia

On Cross Country Tour

Gevorderden

Action XC in Colombia! English version

In deze onvergetelijke trip bieden we de mogelijkheid tot fantastisch thermiek vliegen in een verbijsterende vliegomgeving en coaching om mooie XC vluchten te maken, zonder je zorgen te maken over de retrieve terug naar het hotel.
Elk jaar weer worden hier meerdere persoonlijke records gebroken en dat, terwijl het in Europa nog midden in de winter is.

Doel

Ons doel is maximaal airtime en XC vliegen en zo min mogelijk tijd in de bus. We maken daarbij gebruik van dagelijkse condities die meestal betrouwbaar zijn. Er zal veel te leren zijn om je overland vliegen te verbeteren. En dit alles in een mooie en vriendelijke omgeving. Een fantastische combinatie van bergvliegen en vlakland vliegen.
We willen je de beste vliegvakantie ooit geven!

Vlieggebied & vliegstekken

Om onze vooruitstrevende doelen te bereiken, zullen we focussen op XC vliegen in de Cauca Vallei (‘Valle del Cauca’). We trekken in twee weken door de Valle del Cauca (‘El Valle’) in het binnenland van Colombia. We vliegen in een paradijs en starten van de beste startplekken aan beide zijde van de vallei. We doen daar naast het populaire Roldanillo, ook enkele andere minder bekende, maar eveneens fantastische vliegstekken aan.
We kunnen flexibiliteit bieden en met de meteo condities als leidraad beslissen waar we het best kunnen gaan vliegen.
Alle starts zijn van gras, erg ruim en gemakkelijk. De landingen zijn over het algemeen iets gevorderder doordat deze thermisch en soms niet helemaal vlak zijn. Voor de gevorderde piloot zou dit echter geen probleem moeten zijn.

Vliegen

Overal vliegen veel grote zwarte gieren, die gerust samen met je thermieken; super imposant is dat! Er is vaak een mooie cloudbase (1200-2000 meter) die het steken naar een volgende thermiekbel zeer goed mogelijk maakt en het thermisch vliegen is doorgaans ‘smooth’, op een enkele stevigere bel na. Het mooie landschap is gevarieerd en gecombineerd met zowel bergen als vlakland. Dit maakt het XC vliegen anders dan ‘gewoon’ in de bergen en daarmee ook een stuk uitdagender! Over het vlakland vliegen dwingt je om anders het landschap en de wolken te lezen dan over een berglandschap.

Briefings

Voor de start zal er altijd een korte, maar begrijpelijke briefing zijn waarin we het vluchtplan en de meteo condities van de dag bespreken. En natuurlijk zullen ook tips en tricks voor de te vliegen route besproken worden. Stel gerust hieraan gerelateerde vragen en we zullen proberen deze te beantwoorden. We willen dat iedereen langer, hoger en verder vliegt!

Transport & retrieval

We hebben een eigen bus met chauffeur voor het vervoer naar de startplekken en de retrieval. In aanvulling daarop is er lokaal vervoer beschikbaar per bus of tuk-tuk. En dat is erg leuk om mee te maken! Na je buitenlanding kan het goed zijn dat je een local tegenkomt je heel graag een lift geeft, in de auto of achterop een motor.

Accommodatie

We verblijven in 2 van de beste hotels. Deze liggen dichtbij de vliegstekken en hebben mooie grote zwembaden waar je aan het eind van de dag lekker kan chillen.

Over Colombia

Colombia is een groot land, ongeveer net zo groot als Spanje en Frankrijk samen. Het ligt bij de evenaar en kent hierdoor geen winter en zomer, maar per jaar twee natte en twee droge seizoenen. Het weer wordt ook minder gestuurd door drukgebieden en fronten. Er heerst overwegend een rustige wind met matige thermiek tot zo’n 3 m/s. De temperatuur in het droge seizoen is 25 tot 35 graden. In de maand januari zijn de vliegkansen normaal gesproken het best.

Je vraagt je misschien af of het veilig is? Onze gidsen hanteren een hoge standaard van veiligheid. Zij komen niet in gebieden waar het mogelijk gevaarlijk kan zijn en zij vliegen met groepen niet op complexe vliegstekken. Ook is de veiligheid in Colombia enorm verbeterd in de afgelopen jaren, maar er zijn nog steeds gebieden waar terroristenorganisaties of drugskartels actief zijn. De gebieden waar wij vliegen zijn ver van deze gebieden verwijderd en wij hebben ervaren dat het net zo veilig is als Europa.
Colombianen zijn heel hartelijk en vriendelijk. Ze zijn trots op het land en noemen zichzelf het gelukkigste volk ter wereld.

Samenvatting

Deze fantastische XC Tour biedt cross country vliegen over de meest mooie landschappen. Je gaat delen van Colombia ontdekken en je maakt kennis met de vriendelijke mensen. Wij zijn er verliefd op geworden!

Paragliding XC Colombia met Action Air Sports en FlybubbleParagliding XC Colombia met Action Air Sports en Flybubble

 

Praktische Informatie
 • Pilootniveau: B2++ | Zelfstandig starten, vliegen en landen in thermische omstandigheden en een basis in het overland vliegen
 • Data: 7 januari t/m 19 januari 2024 (reisdagen zaterdagen 6 + 20 januari 2024)
 • Uiterste inschrijfdatum: 31 oktober 2023
 • Kosten: €1.795
 • Inclusief:
  • 13 vliegdagen met begeleiding door KNVvL instructeur(s)
  • 14 overnachtingen o.b.v. 2pk met logies en ontbijt in mooie hotels (meerprijs 1pk op aanvraag beschikbaar)
  • Airport groepstransfers
  • Lokaal transport en retrieval
  • Brandstofkosten en tolkosten
  • Start- en landingsgelden
 • Exclusief:
  • Vliegreis (variërend van €850 tot €1.450 voor directe KLM vlucht i.c.m. losse binnenlandse vlucht afhankelijk van boekingsmoment)
  • Meerprijs single kamer (ca. € 13 p.n.)
  • Lokale SIM-kaart (ca. € 15)
  • Lunch, diner en drankjes
  • Verzekeringen
  • Vaccinaties
 • Prijzen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de koers van de Amerikaanse Dollar

Comments are closed.