Colombia | XCountry Tour

Paragliding XC Action Air Sports Colombia

Afstanden afleggen in hét XC mekka van Colombia

On Cross Country Tour

Gevorderden

Action XC in Colombia! English version

Deze bijzondere paragliding XCountry Tour wordt georganiseerd en uitgevoerd door zeer ervaren instructeurs en piloten van Action Paragliding (NL) en Flybubble Paragliding (UK).
Het doel is om zo groot mogelijke afstanden in de lucht af te leggen. We doen dit door het maximale uit jezelf en de dag te halen en te profiteren van de kracht van de groep. Je maakt daarbij gebruik van de gecombineerde kennis en kunde van de organisatoren en hebt de kans om te vliegen met piloten met jarenlange XC ervaring, wat je vaak een stuk verder brengt.

We trekken in twee weken door de Valle del Cauca (‘El Valle’) in het binnenland van Colombia. We doen daar naast het populaire Roldanillo, ook enkele andere minder bekende, maar zeer goede XC stekken aan. We vliegen aan beide zijden van de Valle del Cauca (oost en west) en verblijven in goede hotels die dicht bij de vliegstekken liggen.

Alle starts zijn van gras, erg ruim en gemakkelijk. De landingen zijn over het algemeen iets gevorderder doordat deze thermisch en soms niet helemaal vlak zijn. Voor de gevorderde piloot echter geen probleem. Overal vliegen veel grote zwarte gieren, die gerust samen met je thermieken; super imposant is dat! Er is vaak een mooie cloudbase (1200-2000 meter) die het steken naar een volgende thermiekbel zeer goed mogelijk maakt en het thermisch vliegen is doorgaans ‘smooth’, op een enkele stevigere bel na.

Voor de start zal er altijd een briefing zijn met o.a meteo informatie en de mogelijkheden van de dag. Verder kun je onze instructeurs altijd om een persoonlijk advies vragen.

We hebben een eigen dedicated bus met chauffeur voor het lokaal transport en de retrieval. Als je die al nodig hebt, want het lokaal vervoer per bus en tuktuk is ook erg gemakkelijk en bovendien leuk om te doen. En vaak kom je na je landing in contact met Colombianen die je heel graag naar de plek van je bestemming brengen en krijg je een lift met de auto of scooter.

Over Colombia

Colombia ligt bij de evenaar en kent geen winter en zomer, maar per jaar twee natte en twee droge seizoenen. Het weer wordt ook minder gestuurd door drukgebieden en fronten. Er heerst overwegend een rustige wind met matige thermiek tot zo’n 3 m/s. De temperatuur in het droge seizoen is 25 tot 35 graden. In de maand januari zijn de vliegkansen normaal gesproken heel groot.

Het land is groot; ongeveer net zo groot als Spanje en Frankrijk bij elkaar. De veiligheidssituatie in Colombia is de laatste jaren enorm verbeterd, maar er zijn nog steeds gebieden waar terroristische organisaties of drugskartels actief zijn. De gebieden waar wij vliegen zijn daar ver van verwijderd en de laatste jaren is ons gebleken dat het net zo veilig is als in ons eigen land.

Colombianen zijn heel hartelijk en vriendelijk. Ze zijn trots op het land en noemen zichzelf het gelukkigste volk ter wereld. De Colombianen in de stad hebben vaak betere banen en een hogere levensstandaard dan de inwoners van de dorpen. Zij bezitten vaak niet veel, maar zijn wel zuinig op wat ze wel hebben en houden hun dorpen en tuinen mooi schoon en hun huizen fris geverfd.

Het mooie landschap is gevarieerd en gecombineerd met zowel bergen als vlakland. Dit maakt het XC vliegen anders dan ‘gewoon’ in de bergen en daarmee ook een stuk uitdagender! Over het vlakland vliegen dwingt je om anders het landschap en de wolken te lezen dan over een berglandschap.

Deze XC tour biedt een geweldige combinatie van overland vliegen op de meest mooie vliegstekken en het kennismaken met het land en de inwoners van Colombia. Sinds wij het hebben leren kennen, zijn we er verliefd op geworden.

Paragliding XC Colombia met Action Air Sports en FlybubbleParagliding XC Colombia met Action Air Sports en Flybubble

 

Praktische Informatie
  • Startniveau: B3– | Volledig zelfstandig vliegen in thermische omstandigheden en een basis in het overland vliegen
  • Data: 19 januari t/m 31 januari 2020
  • Uiterste inschrijfdatum: 1 december 2019
  • Kosten: € 1.595,-
  • Vliegreis: € 850,- voor directe KLM vlucht in combinatie met losse binnenlandse vlucht (afhankelijk van boekingsmoment)
  • Huur vlieguitrusting: € 455,-
  • Inclusief: Hotels 3* o.g. o.b.v. 2pk logies en ontbijt, begeleiding door KNVvL instructeur(s), auto’s met chauffeurs, lokale brandstofkosten, tolgelden, alle start- en landingsgelden, airport groep transfers
  • Exclusief: Reis naar Colombia, eten/drinken overdags, diner

Comments are closed.