Colombia | Paragliding Roadtrip

Paragliding Safari Action air sports Colombia

Colombia verkennen en vliegen op veel gevarieerde stekken boven prachtige ongerepte natuur

On Paragliding Roadtrip

Gevorderden

Action XColombia! English version

Deze tour biedt een fantastische combinatie van paragliden op de meest mooie vliegstekken en het kennismaken met het land en de inwoners van Colombia. Sinds wij het hebben leren kennen, zijn we er verliefd op geworden.

Colombia ligt bij de evenaar en kent hierdoor geen winter en zomer, maar per jaar twee natte en twee droge seizoenen. Het weer wordt ook minder gestuurd door drukgebieden en fronten. Er heerst overwegend een rustige wind met matige thermiek tot zo’n 3 m/s. De temperatuur in het droge seizoen is 25 tot 35 graden. In de maand januari zijn de vliegkansen normaal gesproken heel groot.

Colombianen zijn heel hartelijk en vriendelijk. Ze zijn trots op het land en noemen zichzelf het gelukkigste volk ter wereld. De Colombianen in de stad hebben vaak betere banen en een hogere levensstandaard dan de inwoners van de dorpen. Zij bezitten vaak niet veel, maar zijn wel zuinig op wat ze wel hebben en houden hun dorpen en tuinen mooi schoon en hun huizen fris geverfd.

Colombia is natuurlijk bekend als hét land van de koffie. Op de flanken van de bergen zijn vele koffieplantages. Op ons programma staat een bezoek aan zo’n plantage om te zien wat er met de geplukte vruchten gebeurt en ook krijgen we uitleg in een koffiebranderij waar uiteindelijk het eindproduct voor een heerlijk kopje koffie gebruikt gaat worden. En natuurlijk proeven we de vers gemalen koffie!

We trekken in twee weken vanuit de stad Medellín naar het zuiden en eindigen bij de stad Cali. De Rio Cauca stroomt als een ‘blauwe draad’ langs vrijwel alle vliegstekken waar we in de Valle del Cauca tussen Medellín en Cali vliegen. We starten onze tour ‘in de bergen’ met diverse thermische stekken met lokale overland mogelijkheden. En we reizen door naar ‘de vallei’ (‘El Valle’) waar we XC vliegen over vlakland bij het bekende Roldanillo

Het landschap tijdens onze tour van noord naar zuid is zeer gevarieerd. Bij veel vliegstekken waan je je in de Zwitserse Alpen met ruime valleien en grote groene velden, zowel in het dal als op de bergen. Bij andere stekken tref je daarentegen dicht begroeide hellingen en smalle dalen. Alle starts zijn van gras, erg ruim en gemakkelijk. De landingen zijn over het algemeen iets gevorderder doordat deze soms niet helemaal vlak zijn. Voor de gevorderde piloot echter geen probleem. Overal vliegen veel grote zwarte gieren, die gerust samen met je thermieken; super imposant is dat! Er is vaak een cloudbase (1200-2000 meter) die het steken naar een volgende thermiekbel goed mogelijk maakt en het thermisch vliegen is doorgaans smooth, op een enkele stevigere bel na.

Met deze tour is het heerlijk vliegen en maak je kennis met Colombia en de typisch Colombiaanse dorpjes, met paard en wagen en gezellige dorpspleinen. We zijn blij dat we gekozen hebben voor deze tour in plaats van ons te beperken tot één gebied. Hiermee hebben we een grote diversiteit aan vliegstekken leren kennen en een grote variatie van mogelijkheden. Onze gidsen hanteren een hoge standaard van veiligheid. Zij komen niet in gebieden waar het mogelijk gevaarlijk kan zijn, zij vliegen met groepen niet op complexe vliegstekken en ze geven op iedere startplek een uitgebreide briefing.

paragliding safari colombia met action air sports paragliding safari colombia met action air sports

 

Praktische Informatie
  • Startniveau: B2++ | Ervaring met vliegen in thermische omstandigheden en met name een goede beheersing van de landing
  • Data: 5 januari t/m 17 januari 2020
  • Uiterste inschrijfdatum: 10 december 2019
  • Kosten: € 1645
  • Vliegreis: € 950 voor directe KLM vlucht in combinatie met losse binnenlandse vlucht (afhankelijk van boekingsmoment)
  • Huur vlieguitrusting: € 455
  • Inclusief: Hotels 3* o.g. o.b.v. 2pk logies en ontbijt, begeleiding door KNVvL instructeur(s), lokale gidsen en instructeur, auto’s met chauffeurs, lokale brandstofkosten en tolgelden
  • Exclusief: Reis en diner, start- en landingsgelden (circa € 40), lokale SIM kaart (circa € 15)

Comments are closed.