Corona Protocol Lierterrein

Nu de vaccinaties in volle gang zijn en verdere versoepelingen zijn doorgevoerd, zullen wij binnenkort ook wij weer alle activiteiten veilig kunnen uitvoeren.

Wij zijn doordrongen van onze verantwoordelijkheid om de organisatie op het lierterrein strak in goede banen te leiden, zodat we samen Corona verantwoord kunnen blijven vliegen.

Corona Protocol Lierterrein

De KNVvL heeft een ge-update Protocol Schermvliegen afgekondigd als gevolg van de huidige maatregelen. Dit protocol hebben wij verwerkt in ons eigen Corona Protocol Lierterrein d.d. 01-10-2021. De eerdere protocollen zijn hierin voor zover van toepassing verwerkt.

Iedereen die komt vliegen moet het Corona Protocol Lierterrein hebben gelezen en de Hygiëneregels Schermvliegen hebben bekeken. Daarnaast dient iedereen alle vragen van de Gezondheidscheck met Nee kunnen beantwoorden. Is dit niet het geval, dan vragen we je thuis te blijven.

Beleid

Aantal piloten
We werken met ruime tijdblokken. Minder piloten langer en maken dus meer vluchten. Zeer waarschijnlijk kan elke piloot dan slechts 1 weekenddag komen vliegen.
Op deze manier hebben we in totaliteit minder piloten op het veld en daarmee ‘minder verkeer’. Wij denken dat dit voorlopig de beste manier is.

Schoolmateriaal
I.v.m. hygiëne wordt er tijdens een dag niet gewisseld met schoolmateriaal. In het protocol staan strikte regels voor hygiëne en schoonmaak van het schoolmateriaal vermeld. Wij hebben veel materiaal, echter het kan zijn dat materiaal de reden is dat je niet kan komen vliegen. Wij zullen ons best doen om dit te voorkomen, maar veiligheid gaat voor. Piloten met eigen materiaal hebben het dan gemakkelijker.

Eigen materiaal
Wellicht is dit een goed moment om een eigen uitrusting te overwegen. We hebben voldoende gebruikte schermen en harnassen beschikbaar voor de verkoop. En uiteraard kunnen we ook nieuwe materialen leveren. Als je interesse hebt in eigen materiaal, neem dan een kijkje in onze webshop of stuur dan een email, zodat we je kunnen adviseren naar aanleiding van je wensen.
Eigen materiaal is absoluut geen must, maar het maakt je wel een stuk flexibeler en als je blijft vliegen, gaat het er in de toekomst toch van komen.
Als je een opleidingskaart hebt waarin het materiaal is inbegrepen, wordt hier uiteraard rekening mee gehouden.

Aanmelden lieren
Iedereen staat te popelen om te vliegen en wij willen iedereen natuurlijk de kans bieden. ‘Nee’ zeggen is niet ons sterkste punt…
Bij aanmelding geef dan alle blokken op dat je kan en ook in volgorde van je voorkeur. Wij kunnen aan de hand daarvan een planning maken waarbij we iedereen die zich aanmeldt tenminste 1 blok proberen te laten vliegen. Hopelijk hoeven we dan niemand teleur te stellen…

Tot slot

Als je aanmeldt om te komen lieren, verwachten wij dat je je afspraak nakomt. Wij steken altijd veel tijd in het plannen van ons team, cursisten en het materiaal. Het is vaak erg lastig om de planning rond te krijgen en niemand teleur te stellen.
Als we jou bevestigd hebben, reserveren wij een instructeur en materiaal voor je. Ook hebben we dan vaak anderen ‘nee’ moeten zeggen.
Het is dus niet vrijblijvend! Afmelden voor het lierweekend kan daarom tot uiterlijk vrijdagmiddag 15:00 uur.
Bij latere annuleringen of no show, berekenen we de veldbijdrage + 2 vluchten.
Ook zullen we je bij drukte wellicht eerder weigeren dan extra moeite voor je doen.

Wij vertrouwen op jullie begrip!

Datum bijgewerkt: 25-06-2021

Comments are closed.