Coronavirus | Ons Beleid

Coronavirus

Samen nemen we onze verantwoordelijkheid!

STAY SAFE

De wereld wordt nog steeds beheerst door het Coronavirus. De ontwikkelingen in Nederland en Europa blijven op en neer gaan. Hoe lang het nog gaat duren voordat de wereld weer back to normal is, blijft onduidelijk. 

We hebben onze planning van activiteiten aangepast, waarbij we ons confirmeren aan de adviezen van RIVM en KNVvL in zijn algemeenheid en voor sportclubs in het bijzonder. Uiteraard zullen we ons steeds laten leiden door de voortschrijdende adviezen van de overheden in Nederland en de landen waar we willen gaan vliegen. Maar daarnaast gebruiken we ook ons eigen gezond verstand.

Onze activiteiten vinden vooral buiten plaats. Daarbij is de afstand tussen mensen doorgaans groter en daarmee de kans op besmetting kleiner.
Dit betekent dat wij een gedeelte van onze activiteiten in Nederland kunnen uitvoeren. Het is aan eenieder om hier verstandig mee om te blijven gaan.

Lierterreinen Nederland

Activiteiten algemeen
De activiteiten op het onze lierterreinen zijn weer gedeeltelijk hervat.
NOC*NSF en KNVvL hebben een protocol opgesteld voor de 1,5 meter (sport)samenleving voor onze branche.
Dit protocol hebben wij verwerkt in ons eigen protocol dat toegespitst is op onze situatie voor Corona verantwoord vliegen op het lierterrein.
Aangezien wij een buitensport uitoefenen, is het voor bepaalde facetten mogelijk om dit veilig uit te voeren, mits dit goed protocol gevolgd wordt.

Solo lesvluchten
Bij solo lesvluchten is de afstand tussen instructeur en cursist meer dan 1,5 meter. De kans op besmetting is daarmee kleiner.
Solo lesvluchten zijn toegestaan en worden uitgevoerd met inachtneming van het protocol en strikte regels voor hygiëne.

Tandem lesvluchten
Bij tandem lesvluchten is de afstand tussen piloot en leerling minder dan 1,5 meter. De kans op besmetting is daarmee groter.
Inmiddels is het verbod op tandemvluchten door de overheid ingetrokken, echter handhaving van de 1,5 meter regel blijft onverkort van kracht. Helaas kunnen wij met het uitvoeren van tandemvluchten derhalve niet voldoen de eisen van RIVM. Immers bij tandemvluchten zitten 2 personen binnen 0,5 meter aan elkaar vast.

Wij willen liefst zo snel mogelijk het uitvoeren van tandemvluchten weer hervatten, echter zowel voor onze klanten als voor onze piloten uitsluitend op een veilige manier en verantwoorde manier. Wij hebben een protocol met maatregelen om het besmettingsrisico zo klein mogelijk te houden.
Tandem lesvluchten zullen worden uitgevoerd zodra dit veilig mogelijk is en met inachtneming van het protocol en strikte regels voor hygiëne. Daarnaast zullen er wellicht aanvullende voorzorgsmaatregelen gelden als we weer tandem lesvluchten gaan uitvoeren.
Indien de lijn met dalende besmettingscijfers wordt doorgezet, verwachten wij binnenkort het uitvoeren van tandemvluchten te kunnen hervatten.
Cadeaubonnen die door ons zelf zijn uitgegeven, zullen wij indien nodig kosteloos verlengen. Dit verzoek hebben wij ook bij onze partners neergelegd.

Bergreizen buitenland

De situatie in de diverse landen loopt nogal uiteen. Dit kan betekenen dat we in sommige vlieggebieden wellicht niet terecht kunnen en in andere gebieden wel. Afhankelijk van de reis zullen we passende oplossingen bieden indien nodig. Mogelijkheden hiervoor zijn:

1. Verplaatsen van de reis naar een andere locatie op dezelfde datum
2. Verplaatsen van de reis naar een andere datum in 2021 of 2022
3. Omboeken van de reis naar een andere reis in 2021 of 2022

Annuleringsverzekering

De meeste annuleringsverzekeringen bieden wel dekking bij negatief reisadvies maar geen dekking bij epidemiën. Dit houdt in dat er bij annulering als gevolg van het Coronavirus geen vergoeding is. Wij zien hier vooralsnog geen probleem bij een goede organisatie vooraf die hiermee rekening houdt.
Wij zullen voor bergreizen die de komende maanden gepland staan afspraken maken die ons in de gelegenheid stellen flexibel te zijn met verplaatsing van een reis indien nodig.

Update

Zodra er wijzigingen en/of aanvullingen zijn zullen wij jullie op de hoogte houden met een update zowel op op deze pagina als per email.
Bij vragen zijn wij het best bereikbaar per email

Datum bijgewerkt: 16-05-2021

Comments are closed.