Franse Alpen – Isère & Savoie | Frankrijk

Web_1040663_zoomed

Uitdaging en avontuur op een scala aan verschillende vliegstekken!

Fly 4 Fun

Gevorderden

Vliegsafari in de Franse Alpen

Vol Libre!

Frankrijk is hét land van Vol Libre! Mooie vliegstekken met ruime start- en landingsplaatsen in prachtige gebieden met geweldige uitzichten…
Insteek van deze vliegsafari is om op zoveel mogelijk verschillende locaties te vliegen. We nemen jullie mee naar bekende en onbekende stekken. Dagelijks een nieuwe uitdaging met een nieuwe vliegstek en een andere vliegomgeving. Uiteraard laten we ons daarbij leiden door de meteo.
Kortom, een avontuurlijke trip met uitdagende vluchten!

Vliegen

Het motto is: Lekker vliegen! Deze reis is bestemd voor gebrevetteerde piloten. Er wordt geen les gegeven, maar uiteraard krijg je informatie over elke vliegstek en word je indien gewenst begeleid bij de start.
Deze trip is ook uitermate geschikt voor gebrevetteerde piloten die nog graag onder de vleugels van een school meevliegen om zo hun zelfstandigheid en zelfverzekerdheid op een veilige manier verder uit te bouwen.

Vliegstekken

We hebben de keuze uit een groot scala aan vliegstekken, zoals o.a. Saint Hilaire, Allevard, MontLambert, Chamoux, La Scia, Monteaud, MontRevard, Le Sire, Aiguebelette, Prapoutel, Sappenay, Col de L’Epine, Montmin en Planfait.
Onze thuisbasis is centraal gelegen ten opzichte van deze stekken. De meeste sites zijn binnen een uur aan te rijden. En dat is precies wat we willen!

Briefings

Op elke vliegstek zullen we een briefing houden over de meteo condities van de dag en de bijzonderheden van de stek. Tips en tricks en do’s en don’ts komen aan de orde en uiteraard kan je dan met je vragen bij ons terecht. We gunnen iedereen maximaal vliegplezier!

Transport

Het lokaal transport naar de start- en landingsplekken wordt gedaan met eigen busjes met chauffeurs.

Verblijf

We verblijven op Camping des Petites Roches in Saint Hilaire, een mooie rustige camping, gelegen boven op de berg.

thermiek-training-frankrijkvliegen-bergen-frankrijk


 

Praktische Informatie
    Week 33: Vliegsafari

  • Startniveau: B2++ | Zelfstandig in start en landing, comfortabel in thermische omstandigheden en beheersing van afdalingsmethoden
  • Data: 11 augustus t/m 16 augustus 2024
  • Uiterste inschrijfdatum: 1 juli 2024
  • Kosten piloot B2++: €375
 

Comments are closed.