Gradient Aspen6 | Explore the invisible

Gradient_Aspen6_01_980x350

… Aspen6 goes where you want it to be without any hesitation.

Théo de Blic

GRADIENT R&D TEAM

Explore the invisible

Uitgangspunt voor de Aspen6 was de Nevada2 die excelleert in super wendbaarheid, snelheid en veilig gedrag. Doel was om de vers opgedane ervaring te verwerken in een nieuwe generatie high performance gliders in de EN-C categorie. Resultaat is een revolutionair nieuw ontwerp door wedstrijdpiloten. Deze conceptueel nieuwe vleugel is anders dan alle voorgaande Aspens en heeft al topprestaties in de C-klasse opgeleverd!

Eigenschappen

Aspen6 is een high-performance vleugel in de EN-C categorie. Wij hebben hem uitgebreid getest en zijn aangenaam verrast! Het scherm is nauwkeurig stuurbaar zoals we van Gradient gewend zijn. Het voelt veilig en geeft vertrouwen. De veiligheid van de Aspen6 kan op veel punten worden vergeleken met die van een EN-B vleugel. Ondanks dat Aspen6 een veilig scherm is, is het bedoeld voor ervaren piloten die veel vliegen.

Technische details

Aspen6 is een pure 3-lijner. Dit zal door de piloten worden gewaardeerd. De starteigenschappen zijn gemakkelijker, de reacties van het scherm zijn niet zo bruusk en de vlucht zelf is rustiger. De weerstand van de lijnen is cruciaal voor de performance van een vleugel. Daarom heeft Gradient 2 opties voor ophangsysteem voorbereid met verschillende lijn diameters, zodat de kleinere maten van Aspen6 niet hun performance zouden verliezen.

Voor een perfecte overdracht van de krachten van de lijnen naar de kap zijn halfronde verstevigende staafjes gebruikt op de dragende ribben.
Een nieuwe vorm van de vleugel is ontworpen en geoptimaliseerd voor het Gradient VO systeem, dat perfecte drukverdeling in de kap garandeert in de hele speedrange en pitchrange. Het VO systeem wordt gebruikt door de celopeningen door het benutten van de gladde en aerodynamisch zuivere vorm van de kap. Dit vermindert de aerodynamische weerstand, die significant lager is vergeleken met andere meer complexe vormen van celopeningen.

Voor de lange levensduur en vormstabiliteit is Skytex Everlast met dubbele coating gebruikt. Dit exclusieve materiaal is ontwikkeld door Gradient samen met Porcher Sports. Het bewijs van de lange levensduur van schermen van dit materiaal, kan men zien bij schermen die commercieel gebruikt worden (b.v. tandems en schoolschermen). Deze zijn zelfs na jaren van intensief gebruik in super conditie.

Introductie aanbieding

De prijs van de Gradient Aspen6 bedraagt € 2.899,- en deze wordt geleverd inclusief rugzak, binnenzak, compressieband, reparatiesetje, leuk T-shirt en 1 jaar de unieke Gradient Repair garantie (gratis reparatie, ook indien het je eigen fout is).
Bestel voor 31-12-2017 een Aspen6 of een Aspen6 Light en ontvang een waardebon van maar liefst € 200,-!

Paraglider view

Théo de Blic van het Gradient R&D Team heeft meegewerkt aan de ontwikkeling, het testvliegen en finetunen van de Aspen6 en heeft zijn bevindingen daarover gepubliceerd op de site van Gradient. Enkele uitspraken daaruit:

Aspen6 goes where you want it to be without any hesitation, it is a pure product of the Gradient’s DNA I am so attached to. I also had the chance to put the Aspen6 through all kind of troubles to make sure that we have a glider which is safe in all conditions and I was mind blown by the result. In many ways the safety of the Aspen 6 could be compared to the one of an EN-B glider. During the whole testing process I kept being amazed by this glider’s reactions to what I was putting it through and I think that pilots will feel really safe under it.”

Zijn verhaal is te lezen op de site van Gradient.

Gradient-Aspen6_IMG_20170709_232600_960_800x600_web.jpgGradient-Aspen6_DSC07000_800x600_web.jpgGradient-Aspen6_IMG_20170709_232310_801_800x600_web.jpgGradient-Aspen6_DSC07017_800x600_web.jpg

Comments are closed.