Gradient Golden5 | Reliable partner

Golden5_980x350

Golden5, your reliable partner in any situation.

GRADIENT

Reliable partner

Deze vleugel is de opvolger in het meest succesvolle Gradient model ooit, de Golden serie. Het resultaat is puur stijl, een aerodynamisch design met een onvergelijkbare diversiteit aan gebruiksmogelijkheden en de potentie om aan de eisen van elke piloot te voldoen.
De wendbaarheid, lift, performance en speed van de Golden5 worden gezekerd door solide passieve veiligheid. Gradient’s typisch gevoelige handling en directe feedback laat piloten ontspannen en snel in harmonie met de vleugel vliegen. Vliegen wordt intuïtief, je hoofd blijft vrij voor concentratie en beslissingen over je vlucht. Dit maakt Golden5 je betrouwbare partner in elke situatie.

Eigenschappen

Plezier en veiligheid zijn gegarandeerd door de gevoelig gebalanceerde stabiliteit en passieve veiligheid samen met zeer goede performance en wendbaarheid. De vleugel reageert kalm en voorspelbaar in extreme situaties, waardoor de piloot overtuigd is van zijn veiligheid.

Ook de nieuwe Golden5 heeft gemakkelijke starteigenschappen. Het scherm thermiekt vlak, zelfs bij het vliegen van kleine bochten. Het reageert onmiddellijk op weightshift en heeft precieze stuurinput. Goed gebalanceerde schermdynamiek en een gedefinieerd stallpunt geeft deze intermediate glider een typische Gradient handling.

De Golden5 is voorzien van de laatste technologiën Falcon wing tips, DDsystem, VOsystem en een splinternieuw schermontwerp met een logische en geavanceerde interne structuur met nieuw lijnontwerp. De glider is gemaakt van de best beschikbare topmaterialen Porcher Skytex cloth, Edlerid, Liros, Peguet, Harken, Ronstan.

Technische details

De Golden5 heeft een slanke eliptische vorm met een lichte bocht van de leading edge naar de nieuwe vormgeving van de wing tips om de geïnduceerde weerstand te minimaliseren. Dit betekent dat de oren lichtjes naar achteren wijzen als het scherm gevuld is. Dit moderne design heeft een aantal voordelen.

Gradient heeft de technologie gebruikt van de voorgangers Nevada2, Aspen6 en Avax-XC5, die een zeer goede performance en stijgingswendbaarheid hebben en heeft dit geoptimaliseerd voor maximale performance en stabiliteit over de hele speedrange.

De leading edge is versterkt met geïntegreerde nylon staafjes. Dit garandeert optimale vulling van de vleugel en helpt de vorm van de leading edge perfect zuiver te houden zelfs met maximale speed. Voor een goede krachtverdeling van de lijnen naar de kap zijn halfronde nylon staafjes gebruikt in de B en C aanhechtingspunten. De vleugel heeft het unieke VO systeem, een verbeterde vorm van de celopeningen voor betere vulling van het scherm en een strakkere luchtstroom tussen de kap en de omgeving.

Het welbewezen 3,5 rijen en 3-lijnen concept met 3 hoofdlijnen per zijde is gebruikt. Het ophangsysteem is gemaakt van de hoogste kwaliteit lijnen (Edelrid en Liros). De hoofd- en middenlijnen zijn ommanteld. De toplijnen zijn speciale zeer sterke ongemantelde lijnen.
Golden5 is voorzien van een welbewezen 3-riser speedsysteem dat een zeer hoge maximum speed geeft.

Introductie aanbieding

De prijs van de Gradient Golden5 bedraagt € 2.899,- en deze wordt geleverd inclusief rugzak, binnenzak, compressieband, reparatiesetje, leuk T-shirt en 1 jaar de unieke Gradient Repair garantie (gratis reparatie, ook indien het je eigen fout is).
Bestel voor 28-02-2018 een Golden5 en ontvang een waardebon van maar liefst € 200,-!

Golden5_01_800x600.jpgGolden5_04_800x600.jpgGolden5_03_800x600.jpgGolden5_02_800x600.jpg

Comments are closed.