Gradient Nevada2 | New challenge

Gradient_Nevada2_01_980x350

… verblüfft mit einer Endgeschwindigkeit von 53-54 km/h.

Thermik Magazine (jan. 2017)

Gradient Nevada2 Light review

New Challenge

Na een jaar van intensief testen en finetunen, introduceert Gradient de Nevada2, een scherm dat zowel geschikt is voor gevorderde gelegenheidspiloten als voor XC piloten die de potentie en passieve veiligheid waarderen.

Eigenschappen

Nevada2 is een high-performance vleugel in de EN-B categorie. Het scherm blinkt uit in glijgetal, exacte wendbaarheid, hoge stabiliteit zelfs met full speed en last but not least ook in behoorlijke bestandheid tegen inklappers. Ondanks dat Nevada2 een zeer veilig scherm is, is het bedoeld voor piloten die het actief vliegen beheersen.

Technische details

Nevada2 is een pure 3-lijner, met slechts 2 hoofdlijnen aan elke zijde dankzij het wel bewezen Gradient DD systeem. Er zijn slechts 62 bevestigingspunten voor de lijnen, waardoor het laagste aantal lijnen en totale lijnengebruik gerealiseerd kon worden. Ook de schadelijke weerstand is hierdoor geminimaliseerd.

Voor een goede overdracht van de krachten van de lijnen naar de hele scherm, heeft Gradient de zogenaamde Gibus Archs verstevigingen gebruikt. Dit zijn kleine nylon staafjes of wel rods in de vorm van bogen. Om een goede drukverdeling van de kap in de hele speedrange te krijgen, heeft Gradient een nieuwe stijl celopeningen ontwikkeld genaamd VO systeem.

De stijl van de openingen heeft een zeer hoge efficiency in de hele range van de invalshoeken. Hierdoor wordt een snelle vulling van het scherm vanuit het midden naar de tippen verzekerd, hetgeen de start en mogelijk herstel van inklappers snel en gemakkelijk maakt.
Dit beperkt tevens de luchtstroom van binnen in de vleugel naar de zuigende oppervlakte aan de bovenkant. Hierdoor verliest Nevada2 niets in stijging en voorwaartse snelheid gedurende de vlucht in thermische en turbulente condities.

De lange levensduur van het doek en de stabiliteit van de leading edge wordt gewaarborgd door Skytex Everlast, dubbel gecoat materiaal dat is ontwikkeld door Gradient en Porcher Marine. Dit zorgt voor zeer snelle vulling.
Hoge kwaliteit van materialen, uitzonderlijke productie en de garantie van kwaliteit zijn vanzelfsprekend bij Gradient.

Introductie aanbieding

De prijs van de Gradient Nevada2 bedraagt € 2.830,- en deze wordt geleverd inclusief rugzak, binnenzak, compressieband, reparatiesetje, leuk T-shirt en 1 jaar de unieke Gradient Repair garantie (gratis reparatie, ook indien het je eigen fout is).
Bestel voor 31-01-2017 een Nevada2 of een Nevada2 Light en ontvang een waardebon van maar liefst € 200,-!

Paraglider review

Het duitse magazine Thermik heeft de Nevada2 en de Nevada2 Light in het bijzonder getest en daarover een artikel gepubliceerd. Enkele uitspraken daaruit:
– “… verblüfft mit einer Endgeschwindigkeit von 53-54 km/h.”
– “…extrem wendig, ohne übertriebene Dynamik…”
– “In schwachem Steigen ist der Flügel ein wahrer Thermikschnüffler.”

Het artikel is te downloaden in een versie van 11,7 MB en eentje van 2,32 MB.

gradient_nevada2_erwin_towing_p1050254_webgradient_nevada2_p1070519_webgradient_nevada2_p1070196_webgradient_nevada2_p1040703_web

Comments are closed.