Herstart Lieren | Planning & Beleid

De activiteiten op onze lierterreinen zullen binnenkort weer gedeeltelijk worden hervat.
NOC*NSF en KNVvL hebben een protocol opgesteld voor de 1,5 meter (sport)samenleving voor onze branche.
Dit hebben wij verwerkt in ons eigen Protocol Herstart Lieren dat toegespitst is op onze situatie voor Corona verantwoord vliegen op het lierterrein.
Graag willen wij onze artsen piloten Rob en Marco hartelijk bedanken voor het meedenken met de werkwijze in ons protocol vanuit hun vakgebied.

Planning

Wij hebben een testdag gehad in klein comité als try-out van ons protocol in de praktijk. Dit is goed verlopen, echter hieruit bleek dat er nog wat zaken aangepast moeten worden. Het allemaal niet zo vanzelfsprekend als voorheen. Zaken kosten meer tijd en er zijn daarom meer mensen nodig.
Corona verantwoord vliegen is meer dan 1,5 meter afstand houden; ook over hygiëne met z’n allen in de praktijk moet goed worden nagedacht.
Het is echt even zoeken om alles weer zo geolied te laten lopen als we gewend zijn. We waren er dan ook nog niet helemaal klaar voor.

Het weekend van 16 en 17 mei stond daarom in het teken van invliegen met het team en verder verbeteren en verfijnen van procedures. Het aantal piloten moesten we daarom beperkt houden en ‘klein’ beginnen om het beheersbaar te houden. We hebben dan ook slechts enkele piloten geaccepteerd. Deze dagen waren zeer waardevol als invlieg- en inwerkweekend met de nieuwe werkwijze en ons protocol, dat nog op enkele punten wordt aangepast. We zijn er nu klaar voor om Corona verantwoord te vliegen op het lierterrein.

Het weekend van 21 t/m 24 mei (Hemelvaart) gaan we van start. We zijn dan klaar om weer ‘normaal’ te draaien en les te geven, zij het met een aangepast beleid en dagindeling. Dat 4-daags weekend willen we onze bestaande cursisten en piloten zoveel mogelijk laten vliegen.

Het weekend van 29 mei t/m 1 juni (Pinksteren) is gepland als startweekend voor nieuwe cursisten en zij hebben dat weekend voorrang. Waarschijnlijk is er dan wel beperkt capaciteit voor andere piloten. De gecancelde startweekenden van Pasen en Hemelvaart zijn opnieuw gepland en verdeeld over 3 weekenden. De overige startweekenden zijn 12 t/m 14 juni en 3 t/m 5 juli.

Beleid

Aantal piloten
We zullen net als voorheen werken met tijdblokken, echter nu zullen die blokken ruimer zijn qua tijd, vliegen minder piloten langer door en maken dus meer vluchten. Zeer waarschijnlijk kan elke piloot dan slechts 1 weekenddag komen vliegen.
Op deze manier hebben we in totaliteit minder piloten op het veld en daarmee ‘minder verkeer’. Wij denken dat dit voorlopig de beste manier is.

Schoolmateriaal
I.v.m. hygiëne wordt er tijdens een dag niet gewisseld met schoolmateriaal. In het protocol staan strikte regels voor hygiëne en schoonmaak van het schoolmateriaal vermeld. Wij hebben veel materiaal, echter het kan zijn dat materiaal de reden is dat je niet kan komen vliegen. Wij zullen ons best doen om dit te voorkomen, maar veiligheid gaat voor. Piloten met eigen materiaal hebben het dan gemakkelijker.

Eigen materiaal
Wellicht is dit een goed moment om een eigen uitrusting te overwegen. We hebben voldoende gebruikte schermen en harnassen beschikbaar voor de verkoop. En uiteraard kunnen we ook nieuwe materialen leveren. We zijn bezig met een webshop, maar deze is nog in de maak.
Als je interesse hebt in eigen materiaal, stuur dan een email, zodat we je kunnen adviseren naar aanleiding van je wensen.
Eigen materiaal is absoluut geen must, maar het maakt je wel een stuk flexibeler en als je blijft vliegen, gaat het er in de toekomst toch van komen.
Als je een opleidingskaart hebt waarin het materiaal is inbegrepen, wordt hier uiteraard rekening mee gehouden.

Aanmelden lieren
Iedereen staat te popelen om te vliegen en wij willen iedereen natuurlijk de kans bieden. ‘Nee’ zeggen is niet ons sterkste punt…
Bij aanmelding geef dan alle blokken op dat je kan en ook in volgorde van je voorkeur. Wij kunnen aan de hand daarvan een planning maken waarbij we iedereen die zich aanmeldt tenminste 1 blok proberen te laten vliegen. Hopelijk hoeven we dan geen ‘Nee’ te zeggen…

Tot slot

Iedereen die komt vliegen moet het Protocol Herstart Lieren hebben gelezen en de Hygiëneregels Schermvliegen hebben bekeken.
Daarnaast moet iedereen de Instructiefilmpjes over de aankoppelprocedure voor de piloot en de procedure voor kabelrijder bestuderen.
En last but not least moet in de aanmelding voor het lieren een bevestiging staan dat alle vragen van de Gezondheidscheck met Nee kunnen worden beantwoord. In het geval dat daar op de lierdag zelf verandering in komt, vragen we je thuis te blijven.

Comments are closed.