Schermkeuringen

Schermkeuring porositeitsmeting

Action Paragliding is o.a. door Sky Paragliders, Supair, Gradient, BGD en Ozone geautoriseerd schermkeuringen uit te voeren. Deze keuringen worden door ons uitsluitend in de winter gedaan. Wij plannen in november en december eerst de keuringen van onze huismerken. Daarna zullen we schermen van andere fabrikanten in behandeling nemen.

Ons bestand van te keuren schermen wordt ieder jaar steeds groter en daarom is het voor ons van belang dit goed te plannen. De meeste piloten vliegen ’s winters niet of weinig en dan is het meestal geen probleem het scherm enige tijd te missen.

Indien je je scherm door ons wil laten keuren, meld dit dan liefst z.s.m. doch uiterlijk 20 oktober aan op info@actionparagliding.nl.
We kunnen jouw scherm dan tijdig inplannen en een korte doorlooptijd garanderen.
Voor een vlotte afhandeling beschikken wij graag over een aantal gegevens; merk, type, maat, bouwjaar, serienummer, kleur en indien beschikbaar een kopie van eerdere keuringsrapporten (als het scherm voor het eerst bij ons gekeurd wordt).

Hou er rekening mee dat wij uitsluitend in de winterperiode schermkeuringen uitvoeren. Als jouw scherm in 2022 aan een keuring toe is en je wil hem door ons laten keuren, dan dien je deze nu aan te bieden.

Zo mogelijk zouden we graag uiterlijk 15 november je scherm in huis willen hebben, zodat we met de 1e fase van de keuring kunnen beginnen.
De schermen worden eerst geïnspecteerd op (lijn)schade, waarna wij een lijnbestelling doen voor trek- en schadelijnen. Als de nieuwe lijnen binnen zijn kunnen we de keuring verder afwikkelen. Wij werken uitsluitend met originele lijnen van de fabrikant en daarnaast zijn bij ons alle keuringen compleet, d.w.z. inclusief het trekken van de lijnen zoals voorgeschreven door de fabrikant. We schatten de doorlooptijd op ongeveer enkele weken. Laat het ons wel even weten als je in 2021 nog vliegplannen hebt en je scherm vóór een bepaalde datum gekeurd terug wil hebben.

Kosten
Volledige schermkeuring inclusief lijnen voor trekproef € 195
Volledige schermkeuring exclusief lijnen voor trekproef € 155
Volledige schermkeuring schermen met softlinks € 225
Trimcheck lijnen € 95
Porositeit meting doek € 35
Cleaning service € 50 (uitschudden en schoonmaken met doek en water)
Vervangen van beschadigde lijnen € 25 per lijn (inclusief montage)

Mogelijkheden aanleveren scherm
1. Opsturen naar Weert vanaf 8 november (niet eerder)
2. Afgeven in Sterksel op 13 of 14 november (indien vliegbaar)
3. Afgeven in Weert op 13 of 14 november tussen 11:00 en 13:00 uur (indien niet vliegbaar)

Voorwaarden aanleveren scherm
1. Verpakt met compressieband in binnenzak; geen concertina-/magic-/quickbags
2. Label aan binnenzak met NAW-gegevens, telefoonnummer en emailadres

Afleveradres
Action Paragliding
Anemoonhof 20
6002 WN Weert

Mogelijkheden retourneren scherm
1. Opsturen naar jouw adres; verzendkosten € 10 (standaard) of € 20 (verzekerd)
2. Ophalen in Soerendonk/Sterksel op 11 of 12 december tussen 11:00 en 13:00 uur

Nadere informatie
Voor meer gedetailleerde informatie zie Schermkeuringen

Schermkeuring_Porositeit_P1020646_800x600_web.jpgSchermkeuring_Lijnlengten_P1020794_800x600_web.jpgSchermkeuring_Bettsometer_P1030035_800x600_web.jpgschermkeuring-2.jpg

Comments are closed.