Schermkeuringen

Schermkeuring porositeitsmeting

Action Paragliding is o.a. door Sky Paragliders, Supair, Gradient, BGD en Ozone geautoriseerd schermkeuringen uit te voeren. Deze keuringen worden door ons uitsluitend in de winter gedaan. Wij plannen in november en december eerst de keuringen van onze huismerken. Daarna zullen we schermen van andere fabrikanten in behandeling nemen.

Ons bestand van te keuren schermen wordt ieder jaar steeds groter en daarom is het voor ons van belang dit goed te plannen. De meeste piloten vliegen ’s winters niet of weinig en dan is het meestal geen probleem het scherm enige tijd te missen.

Indien je je scherm door ons wil laten keuren, meld dit dan liefst z.s.m. doch uiterlijk 1 oktober aan op info@actionparagliding.nl.
We kunnen jouw scherm dan tijdig inplannen en een korte doorlooptijd garanderen.
Voor een vlotte afhandeling beschikken wij graag over een aantal gegevens; merk, type, maat, bouwjaar, serienummer, kleur en eventuele eerdere keuringsrapporten.

Bij bijna alle merken worden er lijnen uitgebouwd om op de trekbank te testen op breeksterkte en die worden dan vervangen door nieuwe lijnen. De lijnen die getest gaan worden moeten uiteraard niet bij de vorige keuring ook al vervangen zijn, maar moeten net zo oud zijn als het scherm zelf. Vandaar dat vorige keuringsrapporten van belang zijn.
Bij schermen van Sky Paragliders wordt aan de hand van de visuele check van de lijnen besloten welke lijnen (veelal 2 à 3 stuks) getrokken gaan worden. Meestal is dit na de eerste 4 jaren nog niet nodig en kan de schermkeuring zonder de breuktest worden gedaan (dit zorgt voor lagere keuringskosten).

Hou er rekening mee dat wij uitsluitend in de winterperiode schermkeuringen uitvoeren. Als jouw scherm in 2024 aan een keuring toe is en je wil hem door ons laten keuren, dan dien je deze nu aan te bieden.

Zo mogelijk zouden we graag uiterlijk 1 november je scherm in huis willen hebben, zodat we met de 1e fase van de keuring kunnen beginnen.
De schermen worden eerst geïnspecteerd op (lijn)schade, waarna wij een lijnbestelling doen bij de fabrikant voor trek- en schadelijnen. Als de nieuwe lijnen binnen zijn kunnen we de keuring verder afwikkelen. Wij werken uitsluitend met originele lijnen van de fabrikant en daarnaast zijn bij ons alle keuringen compleet, d.w.z. inclusief het trekken van de lijnen zoals voorgeschreven door de fabrikant. We schatten de doorlooptijd op ongeveer enkele weken. Laat het ons wel even weten als je in 2023 nog vliegplannen hebt en je scherm vóór een bepaalde datum gekeurd terug wil hebben.

Kosten Paragliding Schermen Solo
Volledige schermkeuring inclusief lijnen voor breuktest € 215
Volledige schermkeuring exclusief lijnen voor breuktest € 170 (zoals recente schermen van Sky Paragliders)
Volledige schermkeuring schermen met softlinks (incl. breuktest) € 250
Volledige schermkeuring schermen met softlinks (excl. breuktest) € 205
Trimcheck lijnen € 105
Porositeit meting doek € 40
Kleine reparaties € 25 (kleine gaatjes of scheurtjes plakken)
Cleaning service € 55 (uitschudden en schoonmaken met doek en water)
Vervangen van beschadigde lijnen € 30 per lijn (inclusief montage)
Voor Paramotor en Tandem Schermen zie onze Tarieven

Mogelijkheden aanleveren scherm
1. Opsturen naar Weert vanaf 25 oktober (niet eerder)
2. Afgeven in Sterksel op 21, 22, 28 of 29 oktober (indien vliegbaar)
3. Afgeven in Weert op 21 of 22 oktober tussen 11:00 en 13:00 uur (op afspraak en indien niet vliegbaar)

Voorwaarden aanleveren scherm
1. Verpakt met compressieband in binnenzak (liefst geen concertinabags)
2. Label aan binnenzak met naam en telefoonnummer
3. Geen quickbags of pakzakken

Afleveradres
Action Paragliding
Anemoonhof 20
6002 WN Weert

Mogelijkheden retourneren scherm
1. Opsturen naar jouw adres; verzendkosten € 10 (standaard) of € 20 (verzekerd)
2. Ophalen in Soerendonk/Sterksel/Weert op 2 of 3 december tussen 11:00 en 13:00 uur (op afspraak)

Nadere informatie
Voor meer gedetailleerde informatie zie Schermkeuringen

Schermkeuring_Porositeit_P1020646_800x600_web.jpgSchermkeuring_Lijnlengten_P1020794_800x600_web.jpgSchermkeuring_Bettsometer_P1030035_800x600_web.jpgschermkeuring-2.jpg

Comments are closed.