Lijak | Slovenië

lijak_2_p1100782

Super genieten als je vluchten steeds langer gaan duren!

Fly to Discover

Beginners, half gevorderden en gevorderden

Bergopleiding

De populaire vliegstek Lijak ligt vlakbij Nova Gorica, net over de Italiaanse grens in het mooie Slovenië. Dit is een modern Europees land, maar heeft gelukkig nog steeds haar eigen typerende dingen behouden, zoals een prachtige natuur, heel vriendelijke mensen en niet te hoge prijzen.
Het gebied kent veel vliegdagen per jaar en geniet zeer vaak van een mooie seabreeze vanuit de Middellandse zee, waardoor er later in de middag voor de bergridge van Trnovo mooie langere vluchten gemaakt kunnen worden.

Deze allround vliegstek is ideaal voor opleiding van piloten van alle niveaus.
Voor beginnende piloten die voornamelijk starts, oefenvluchten en landingen maken. Het hoogteverschil biedt genoeg mogelijkheden voor het trainen van brevettaken.
Voor half gevorderde piloten die leren thermiek vliegen, waarvoor mildere condities nodig zijn. Van thermisch soaren tot het draaien in thermiekbellen. Het maken van meer airtime en zelfs duurvluchten is binnen handbereik.
Voor gevorderde piloten die gaan voor verbetering van hun thermiek techniek, langere vluchten en indien mogelijk kleine basis overland vluchten.
En last but not least voor gebrevetteerde piloten die onder toeziend oog nog willen werken aan zelfstandigheid en vliegzekerheid onder de vleugels van een school.
Hoe dan ook, wat je niveau ook is en wat je doelen voor deze opleidingsweek ook zijn, de mogelijkheden zijn legio!

De meesten van ons verblijven op camping Camp Park Lijak welke gelegen is beneden aan de Trnovski, de berg waar we vanaf vliegen.
Vanaf de camping is het slechts een half uur naar de strakblauwe Adriatische Zee en een drie kwartier naar de hoge pieken van de Julische Alpen en de beroemde Soča-vallei waar je op de gelijknamige rivier fantastisch kunt wildwatervaren. Zelfs Venetië ligt op dagtocht-afstand.

paragliding-bergen-lijak-slovenielijak_slovenia_xc_783x590_p1100797


Praktische Informatie

  • Startniveau Bergopleiding: B1 | Eerdere bergervaring of lierervaring en een Bergstart Oefendag
  • Data: 19 mei t/m 24 mei 2024
  • Uiterste inschrijfdatum: 1 april 2024
  • Kosten Bergopleiding: €475
  • Kosten Vrije Vlieger: €235 (zelfstandig gebrevetteerd piloot)
  • Huur vlieguitrusting per week: €445
  • Inclusief: 6 dagen begeleiding door KNVvL instructeur
  • Exclusief: Reis- & verblijfskosten, lokaal transport, vliegstekbijdrage (ca. € 20,- per week)

Comments are closed.