La Palma | Spanje

paraglider La Palma

Sluit het jaar ontspannen af met vliegen in vakantiestijl op een subtropisch eiland ! Ook leuk voor niet-vliegende reisgenoten.

Fly 4 Fun

Halfgevorderden en Gevorderden

Relaxte vliegvakantie in de subtropen

In de periode van Kerst en Oud & Nieuw bieden wij een bergvliegreis aan met als bestemming La Palma. Dit Canarische Eiland wordt nog niet massaal overspoeld door (vlieg)toerisme. Het unieke vulkanische eiland in de vorm van een diamant, kent een enorme diversiteit aan landschappen en heeft een aangenaam mild subtropisch klimaat.

De vliegactiviteiten spelen zich hoofdzakelijk af aan de zonnige en droge westkant van het eiland. Doordat de passaatwinden vanuit het noordoosten overheersen, vlieg je meestal aan de lijzijde van het eiland. Daar ontstaat dan een microklimaat en daarom is het erg belangrijk dat je de weersystemen goed kent. Indien nodig werken we dan ook samen met een lokale vlieggids.

Start je eenmaal van bijvoorbeeld een fraaie zwarte lavahelling, weerhoudt niets je meer van een heerlijke vlucht met een indrukwekkend uitzicht over het typisch gevormde vulkanische landschap, de soms ruige coulissen en de oneindige verte van de Atlantische Oceaan. Werkt het microklimaat goed, dan zijn lange vluchten heel goed mogelijk, zelfs in de winter.

Ook voor niet-vliegende aanhang is dit een uitstekende kerstbestemming. Je kunt er zeer uitgebreid wandelen tussen soms grillige kloven en vulkanische berglandschappen. Voor wie een meer weelderige natuur zoekt, is de groene en vruchtbare oostkant van het eiland een prima bestemming. Ook de aan die kant gelegen hoofdstad Santa Cruz, is zeker een bezoekje waard. En wat te denken van het uit gestolde lava uitgehouwen natuurzwembad aan de noordoostkust? Een wandeling langs de vulkaanroute, of een bezoek aan de hoogst gelegen top op 2400 meter? Maar luieren op een van de lavastranden en een duik in de Atlantische Oceaan van rond de 20 graden kan natuurlijk ook.

Sterker nog de beste plek daarvoor bevindt zich vlakbij de meest gebruikte landing van het vlieggebied. En ook de terrasliefhebbers komen overigens uitgebreid aan hun trekken: de landing, het terras en het strand liggen allemaal bij elkaar. Eten en drinken zijn zeer betaalbaar, dus niets staat een ontspannen verblijf in de weg.

Het paragliden aan de westkant van het eiland speelt zich voornamelijk af in de middag op een soarridge van zo’n 250 meter hoog. Als de zon eenmaal ver genoeg is doorgedraaid en de seabreeze zet op, dan kun je daar heerlijk airtime maken. Voor het soaren is uiteraard een goede starttechniek vereist.
Maar ook al in de ochtend kunnen we onder andere gebruik maken van een hele mooie en makkelijk startplaats op meer dan 900 meter hoogte. Om daar te komen maak je eerst een wandeling van ca. 25 minuten, waarbij je zo’n 200 hoogtemeters overbrugt. Je zweeft dan over het landschap van La Palma en legt een aardige afstand af tot de landing in Puerto Naos.
En zo zijn er nog meerdere vliegstekken die we hopen te gaan bevliegen.  De landing vindt meestal plaats naast de boulevard van Puerto Naos. Het is een veld dat groot genoeg is als je een goede landingstechniek hebt.

Bij voldoende belangstelling organiseren we ook uitstapjes en wandeltochten om dit mooie eiland te verkennen. Daaraan kunnen zowel piloten, als niet-vliegende medereizigers meedoen.

 

Praktische Informatie
 • Startniveau: B1++ | Goede beheersing van de bergstart, zelfstandig vliegen, circuitvliegen en doellanden (ter beoordeling van instructeurs)
 • Data: 19 december t/m 24 december 2021
 • Uiterste inschrijfdatum: 15 oktober 2020 / 15 oktober 2021
 • Kosten: € 385,-
 • Huur vlieguitrusting: € 350,-
 • Inclusief: Begeleiding door KNVvL instructeur(s)
 • Exclusief: Landingsgeld Puerto Naos (ca. € 10,-/week), lokaal transport huurauto’s en -jeep (afh, groepsgrootte ca. €75,- à €100,-/ week)
 • Kosten reisarrangement: (indicatie onder voorbehoud)
  Vlucht Amsterdam/Düsseldorf – La Palma v.v.
  Airport transfer Santa Cruz – Puerto Naos v.v.
  Verblijf in appartementencomplex o.b.v. logies
  1 week: € 750,= p.p. o.b.v. 2 persoons 2-kamerappartement
 

Comments are closed.