Tenerife | Spanje

landing op een strand van Tenerife

Sluit het jaar ontspannen af met vliegen in vakantiestijl op een subtropisch eiland ! Ook leuk voor niet-vliegende reisgenoten.

Fly 4 Fun

Halfgevorderden en Gevorderden

Relaxte vliegvakantie in de subtropen

In de periode van Kerst en Oud & Nieuw bieden wij een paragliding vakantiereis aan met als bestemming Tenerife. Dit Canarische eiland ligt 400 km ten westen van de Sahara woestijn, waardoor de temperaturen in december gemiddeld tussen de ca. 16 en 23 graden liggen; prima voor een terrasje!
De perfecte trip om onze eigen winter te ontvluchten.

Doel

Het doel is om een relaxte vakantie te hebben waarin we elke dag proberen om tenminste 2 vluchten te maken (afhankelijk van het weer uiteraard). Hierbij zal je vanaf diverse vliegstekken op het vulkaaneiland vliegen. Ook is het een kennismaking met het eiland zelf en de 3718 meter hoge (niet actieve) vulkaan El Teide.

Vlieggebied & vliegstekken

Tenerife is het grootste Canarische Eiland en hoort bij Spanje. Het is circa 4 uur vliegen vanaf Nederland. Het ligt in de subtropen en hierdoor heerst er een zeer gematigd klimaat.
Het verleden leert dat Tenerife in december prima vliegomstandigheden biedt en een ruime keuze heeft aan startplekken tot wel 1500 meter hoogte.
De ongeveer 30 vliegstekken aan alle kanten van het eiland bieden veel mogelijkheden bij de diverse windrichtingen, wat betekent dat je bijzonder veel dagen van het jaar kunt vliegen. De moeilijkheidsgraad van de starts en landingen varieert van gemiddeld tot gevorderd.

Vliegen

Afhankelijk van welke vliegstek er gebruikt wordt en het weer, zijn er mogelijkheden tot thermiekvliegen, soaren, of een combinatie van die twee.
Maar het is ook mogelijk om boterzachte glijvluchten te maken eerder of later op de dag.
Als je eenmaal van een fraaie lavahelling gestart bent, dan weerhoudt niets je meer van een heerlijke vlucht met een indrukwekkend uitzicht over het typisch gevormde vulkanische landschap en de oneindige verte van de Atlantische Oceaan. Werkt het microklimaat goed, dan zijn lange vluchten heel goed mogelijk, zelfs in de winter.

Briefings

Bij elke nieuwe vliegstek zullen we een start- en landingsbriefing houden. De bijzonderheden van de vliegstek en eventueel de meteocondities worden dan besproken. We zullen altijd eerst de landing gaan bekijken, alvorens we naar de startplek gaan.

Accommodatie

We verblijven in een eenvoudig kleinschalig 2-sterren hotel, centraal gelegen in het plaatsje Adeje in het zuiden van Tenerife. Dit hotel wordt veel gebruikt door paragliders en ligt het centrum van Adeje, dus ’s avonds ga je gewoon te voet naar één van de typisch Spaanse restaurantjes.
Op ca. 6 kilometer afstand van ons hotel ligt het plaatsje La Caleta, waar we ook kunnen landen op het strand. Aan de rand van het strand zijn gezellige terrasjes en barretjes; de perfecte ambiance om even relaxed een drankje te doen!

Niet-vliegende reisgenoten

Voor niet-vliegende reisgenoten biedt Tenerife een diversiteit aan activiteiten en sightseeings: mooie stranden, gezellig nachtleven, themaparken, mountainbiken, klimmen, wandelen, kitesurfen en duiken. Én er worden ook veel tandems gevlogen…

Samenvatting

Hang je schaatsmuts aan de kapstok, zoek je zonnebril en ga met ons mee om te genieten van dit vulkaaneiland en even lekker een laatste week paragliden om dit jaar in vakantiestijl af te sluiten!

 

Praktische Informatie
 • Startniveau: B1++ | Goede beheersing van de bergstart, zelfstandig vliegen, circuitvliegen en doellanden (ter beoordeling van instructeurs)
 • Data: 17 december t/m 22 december 2021
 • Uiterste inschrijfdatum:15 november 2021
 • Kosten piloot B2: € 755,- (zelfstandig gebrevetteerd piloot)
 • Kosten cursist B1++: € 895,-
 • Huur vlieguitrusting: € 350,-
 • Inclusief:
  7 overnachtingen in hotelaccommodatie o.b.v. logies ontbijt (1pk of 2pk afhankelijk van beschikbaarheid)
  6 dagen coaching en begeleiding door KNVvL instructeurs en lokale gidsen/instructeurs
  Transport naar alle startplaatsen
  Ophaalservice vanaf de landing of (in overleg) na een XC-vlucht
  Toeristische uitstapjes indien het niet vliegbaar is
 • Exclusief:
  Eten en drinken
  Eventuele start-/landingsgelden
  Vliegreis Nederland – Tenerife v.v. (ca. € 300)
  Airport transfer Tenerife Sur – La Calheta v.v. (ca. € 30 per taxi)
 

Comments are closed.